19 Mayıs 2012 Cumartesi Saat 07:49

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
12 Yaşında Büyük Sorumluluk‎
17 Ağustos 2011 Çarşamba Saat 09:09
Antalya'da, bir yıl önce çıkan silahlı kavgada eşini kaybeden ve kendisi de omuzundan vurulması sonucu yatalak kalan 41 yaşındaki Hüseyin Çona'nın tüm bakımını 12 yaşındaki oğlu yapıyor.

Olay, Antalya'nın Kepez ilçesi Kuzeyyaka Mahallesinde geçen yıl Eylül ayında meydana geldi. Çıkan bir silahlı kavgada eşi Huriye Çona (37) hayatını kaybetmiş, Hüseyin Çona ise omuzundan vurulmuştu. Kurşunun çapraz sol omuzundan girip sağ omuzundan çıkması sonucu ağır yaralanan Hüseyin Çona, ardından yatalak kalmıştı. Yaklaşık bir yıldır yatalak kalan Çona'nın tüm bakımını bu sene ilköğretim birinci sınıfa geçen 12 yaşındaki oğlu Emre yapıyor. Babasının yemek ve diğer ihtiyaçlarını karşılayan Emre, şöyle

konuştu: "Yatak hastası olduğu günden bu yana babama sadece ben bakıyorum. Babamın vücudundaki pansuman yapılacak yerleri, yemeğini, yıkanmasını tuvalet ihtiyacını ben gideriyorum. Babamın ayağa kalkmasını istiyorum, başka da bir şey istemiyorum."

Tüp servisi yapan Hüseyin Çona, akşam işten eve dönerken mahallede tanımadığı kişilerin saldırısına uğradığını belirterek,"Balkona çıkan eşime polisi aramasını söyledim. Ama o aşağı gelip saldırganlarla tartıştı. Bu arada eşim saldırganların silahından çıkan kurşunla başından vuruldu. Hayat arkadaşım kollarımın arasında can verdi. Benimde öldüğüme emin olmak isteyen saldırganlar hayalarımı tekmeledi. Eşim hayatını kaybederken ben de sağ omuzumdan vuruldum" dedi.

Olayın ardından kendinin yatalak kaldığını ifade eden Hüseyin Çona, sözlerine şöyle devam etti: "Yaklaşık 10 aydır 12 yaşındaki oğlumun bakımına muhtaç kaldım. Yüzde 95 engelli raporum var. Yatağa bağımlı kaldığım için vücudumun çeşitli yerlerinde yara oluştu. Bu yaralar hastanede tedavi edildikten sonra düzenli bir fizik tedaviyle yeniden sağlığıma kavuşabilirim. Ameliyat olursam yürüyebileceğim söyleniyor. Yürüyemediğim için çalışamıyorum borçlarım birikti. Eşimin üzerinden aldığımız 500 liralık malulen

emekli maaşı alıyoruz. Şu an 5 bin lira borcum var. Fizik tedavi ve ameliyata ihtiyacım var, hastanede bakılması gerekiyor. Bu tedaviler yapılarsa yürüyebilirim."

Aylardır yaptığı müracaatlara rağmen kimseden yardım alamadığını savunan Çona, sadece Büyükşehir Belediyesinden geçen hafta yardım edildiğini ve haftada iki gün evine geldiklerini söyledi.

Bu yazı toplam 201 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Ayşegül DOMANİÇ YELÇE
Tam bir yıl oldu O’nu kaybedeli…
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı