19 Mayıs 2012 Cumartesi Saat 08:02

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
2 Yıldır Asansör Yapılmayan Okuldan Engelli Kızını Almak İstiyor
26 Mayıs 2010 Çarşamba Saat 14:00
Osmaniye'nin Kadirli İlçesinde, İlköğretimde Okuyan Fiziksel Engelli Kızı Olan Bir Baba, Asansör Yapılmadığı İçin Çocuğunu Okuldan Almaya Karar Verdi.

Fedakar Baba Mustafa Demirkafa, Profesör Dr. Halet Çambel İlköğretim Okulu 5. Sınıf Öğrencisi 13 Yaşındaki Kızı Selin Demirkafa'yı, İki Yıldır 3. Kattaki Sınıflara Sırtında Taşıyor. 

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, ilköğretimde okuyan fiziksel engelli kızı olan bir baba, asansör yapılmadığı için çocuğunu okuldan almaya karar verdi.

Fedakar baba Mustafa Demirkafa, Profesör Dr. Halet Çambel İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi 13 yaşındaki kızı Selin Demirkafa'yı, iki yıldır 3. kattaki sınıflara sırtında taşıyor. Demirkafa, kızının daha iyi eğitim alması için elinden geleni yaptığını, fakat okulda bazı engellerle karşılaştığını söyledi.

Anne Ayşe Demirkafa ise okula asansör yapılması için 2 yıldır uğraştıklarını, fakat bir sonuç alamadıklarını söyledi. Anne Demirkafa, "Kızım 13 yıldır engelli. 3 katlı okulda asansör olmadığı için kızımı sırtımda 2. ve 3. kattaki dersliklere çıkarmak zorunda kalıyorum. Ders bittiğinde teneffüse aşağıya indiriyorum, tekrar 3. kata çıkarıyorum. Bu şekilde günde 3-4 kez merdivenleri inip çıkıyoruz. Okul müdürümüz çocuğumuz için sedye ve branda alarak çocuğun özel bakımı için imkan sağladı. Allah kendinden razı olsun, elinden gelen her şeyi yapıyor." dedi.

Baba Mustafa Demirkafa, okulda asansör bulunmaması sebebiyle çocuklarını 2 yıldır sırtında dersliklere taşıdığını belirtti. Baba Mustafa Demirkafa, kızının okuması için bir ömür boyu daha taşımaya razı olduğunu, fakat okula bir asansör yapılmamasının kendilerini çok üzdüğünü, tepki olarak çocuğunu okuldan alacağını söyledi.

Okulda kendi çocuğu dışında 2 engelli çocuk daha olduğunu belirten Demirkafa, "Okulda engelli araçları için düzenleme yapılmış fakat asansör unutulmuş. Biz bu eksikliği yıllardır dile getirdik fakat hala asansör yapılmadı. Ben de artık bu mücadelemden vazgeçiyorum çünkü çok yıprandım, o yüzden asansör yapılmazsa çocuğumu okuldan alacağım." diye konuştu.

Okulda babası tarafından 3. kata çıkarılan diğer bir öğrenci ise 10 yaşındaki fiziksel engelli Oğuz Kaan Çiğil. Her gün babası Mesut Çiğil tarafından sırtında 3. kata çıkarılan 4. sınıf öğrencisi Oğuz Kaan, okula asansör yapılmasının kendileri için çok iyi olacağını söyledi.

Yine ortopedik engelli İlköğretim 2. sınıf öğrencisi Yasemin Cansever (10), arkadaşlarının desteği ile yürüyebiliyor. Okulun çok güzel olduğunu, fakat tek eksikliğin bir engelli asansörü olduğunu söyleyen anne Meliha Cansever, "Her sabah kızımla okula gidiyorum. Her gün onu üçüncü kata çıkarmak ve indirmek zorunda kalıyorum. Okul, bir engellinin okuması için tam olarak düzenlenmediğinden, ders saatleri boyunca sınıfın kapısında çocuğumu bekliyorum. Okula asansör yapılması için yetkililerden yardım bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Bu yazı toplam 115 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Ayşegül DOMANİÇ YELÇE
Tam bir yıl oldu O’nu kaybedeli…
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı