19 Mayıs 2012 Cumartesi Saat 08:20

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
2'nci Uluslararası Paralimpik Gençlik Kampı Türkiye'nin Öncülüğünde Seul'de Başladı
13 Temmuz 2010 Salı Saat 00:05
Türkiye Milli Paralimpik Komitesi'nin önderliğinde dünyada ilk defa geçen yıl Marmaris'de yapılan Paralimpik Gençlik Kampı'nın 2'ncisi,

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi'nin önderliğinde dünyada ilk defa geçen yıl Marmaris'de yapılan Paralimpik Gençlik Kampı'nın 2'ncisi, bu yıl 7-19 Temmuz tarihleri arasında Güney Kore'nin başkenti Seul'de gerçekleşiyor.

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi'nin önderliğinde dünyada ilk defa geçen yıl Marmaris'de yapılan Paralimpik Gençlik Kampı'nın 2'ncisi, bu yıl 7-19 Temmuz tarihleri arasında Güney Kore'nin başkenti Seul'de gerçekleşiyor.

Çeşitli spor dallarıyla uğraşan engelli gençleri bir araya getiren Paralimpik Gençlik Kampı'nın ilk gününde Türkiye Büyükelçiliği Seul Ataşesi Orhan Yalman Okan, kampı ziyaret etti. Kampta eğitmenlerle görüşüp, burada olmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Okan, "Paralimpik Gençlik Kampı'nın 2'ncisinin Kore'de yapılmış olması çok güzel. Bunun ilkinin Türkiye'de yapıldığını öğrendim ve buradaki diğer yetkililerin de Türkiye'de yapılan kampın başarısından bahsetmelerinden gurur duydum. Bu da

Türkiye'nin paralimpik duygusunun ne kadar gelişmekte olduğunu ve dünyaya da örnek seviyeye geldiğini gösteriyor" diye konuştu. Kamptaki ilk gün faaliyetleri serbest zamanla son bulurken, 2'nci günde ise bedensel engelli sporcular basketbol, dans ve tenis alanlarında çalışmalar yaptılar. Koreli eğitmenler eşliğinde zorlu bir kamp süreci geçiren sporcular, bu konuda memnun olduklarını ifade ettiler. Engelli sporcuların, basketbol, golbol ve yüzme gibi birçok alanda eğitim aldığı Gençlik Kampı'na katılan

ve tenis alanında çalışan 14 yaşındaki Atiye Alhan, burada olduğu için çok mutlu olduğunu ve bu sporların hayatının bir parçası olduğunu ifade etti. Türkiye Engelliler Spor Yardım Ve Eğitim Vakfı Başkanı Yavuz Kocaömer, yaptığı açıklamada, bu sene 2'nci kez Paralimpik Gençlik Kampı'nı düzenlediklerini, bu kampın ilkinin geçen sene Marmaris'te gerçekleştiğini söyledi. 2008 Pekin olimpiyatlarında alınan bir karar gereği kampın başladığını belirten Kocaömer, "Bu yıl kampa 6 ülke katıldı. Uluslararası

Paralimpik Komite üyeleriyle yaptığımız görüşmede önümüzdeki yıllardan itibaren Türkiye önderliğinde tüm dünyaya kıtalararası olarak yayılacağını belirttik. Kampın amacı, engelli, istikbal vaad eden sporcuların bir araya gelip birbirlerinin kültürlerinin tanımaları, kaynaşmaları ve az da olsa dünya barışına katkıda bulunmaları" şeklinde konuştu.

Yavuz Kocaömer, Koreli meslektaşı Hyang-Sook Jang'a üzerinde "Hyang-Sook Jang'a Türkiye'den sevgilerimle" yazılı bir kilim hediye etti. Koreli meslektaşı Jang da Kocaömer'e teşekkürlerini sunarak, çok mutlu olduğunu belirtti.

http://www.birincikuvvet.com

Bu yazı toplam 178 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Ayşegül DOMANİÇ YELÇE
Tam bir yıl oldu O’nu kaybedeli…
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı