19 Mayıs 2012 Cumartesi Saat 08:21

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
3 Arkadasın Ortak Kaderı Yürek Burkuyor
30 Ocak 2011 Pazar Saat 16:10
Gaziantep'te 2000 yilinda kizamik asisinin eksik yada bayat oldugunu iddia eden ayni mahalledeki ailelerin çocuklari simdi yataga mahkum yasam mücadelesi veriyor.

Gaziantep'te 2000 yilinda ayni tarihlerde hayata gözlerini açan Mehmet Kuzlak, Türkan Tüle ve Mehmet Yildirim arkadaslar 8 yasina kadar birlikte büyüyüp ayni mahallede oynadi. Her üç arkadasta 9 aylikken ayni saglik ocaginda Kizamik asisi oldu. Yillar sonra 3 arkadasin hayati yine ayni tarihlerde degismeye basladi. Gün geçtikçe hal ve hareketleri degisen 3 arkadas yatalak hale geldi. Aileler SSP tanisi konulan çocuklarinin eksik asi yada bayat asidan dolayi bu duruma düstügünü ileri sürüyor. Çocuklarinin
bakimi büyük bir titizlikle yapmaya çalisan aileler yetkililerden yardim istedi. Çocuklarina her gün büyük bir sefkatle yaklasan anneler, onlari biberonla beslemeye çalisiyor.
Olayin sorumlulari hakkinda yasal islem baslatilmasini isteyen aileler çocuklarinin tedavisi içinde Cumhurbaskani Abdullah Gül ve Basbakan Recep Tayyip Erdogan'dan yardim istedi.
Oglunun 8 yasina kadar gülüp oynadigini ifade eden baba Servet Kuzlak, "Biz yetkililerden para veya yardim istemiyoruz. Çocuklarimiz nasil bir hastaliga düstü çaresi nedir bununla ilgili yardim istiyoruz. Suanda çocuklarimizin ilaçlarini hastanelerde doktor olmadigi gerekçesiyle yazilmiyor. Gaziantep Çocuk Hastanesi, Sehitkamil Hastanesi ve 25 Aralik Devlet Hastaneleri'ne defalarca gittik. Ancak bu konuyla ilgili doktorlarinin olmadigini ve ilaçlarin yazilamayacagini söylüyorlar. Tedavisini bulamadigimiz
çocuklarimizin artik ilaçlarini da almak için yetkili bulamiyoruz. Bu konuda bize yardimci olmalarini istiyoruz" dedi.
Mehmet Kuzlak'in annesi Semiye Kuzlak ise oglunu her haliyle büyütüp yetistirecegini ifade ederek, "Ben oglumun bu fotograflardaki gibi gülüp oynamasini istiyorum. Oglumun artik yürüyüp kosmasini istiyorum" dedi.
Mehmet Yildirim'in annesi Selma Yildirim ise feryat ederek, "Ben kimseden para yardimi istemiyorum. Ben gülen oynayan çocugumun eski halini istiyorum. Oglumun hastaligi her geçen gün ilerliyor. Oglum okulunda çok basarili oldugu gibi ögretmenlerinden hep taktir toplardi. Hastaneleri dolasiyoruz ancak bir sonuca ulasamiyoruz. Buradan Cumhurbaskanimiz Abdullah Gül ve Basbakanimiz Recep Tayyip Erdogan'a sesleniyorum. Bizlere çocuklarimizin tedavisi için yardim edin. Tek istegimiz çocuklarimizin yeniden
ayaga kalkmasi ve o neseli günlerine kavusmalaridir. Çocuklarimiza yapilan asi sirasinda eksik doz veya bayat ilaç kullanan sorumlularda varsa bulunmasini istiyoruz" diye konustu.
Oglu Murat Zilayaz'in bayat asidan dolayi bu hastaliga tutuldugunu iddia eden Ismail Zilayaz da, "Ben çocugumu bir çok hastaneye götürdüm. Son olarak Üniversite Hastanesi'nde sirtindan su alarak özel laboratuar için Ankara'ya gönderdik. Oradan bize gelen raporda kizamik asisinin bayat olmasindan dolayi hastaligin ilerledigi bildirildi. Bu nedenle oglumun hastaligina yetkililerden çare bulmalarini istiyorum" seklinde konustu.

Bu yazı toplam 221 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Ayşegül DOMANİÇ YELÇE
Tam bir yıl oldu O’nu kaybedeli…
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı