Çukurova Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Başkanı Yrd Doç. Dr. İskender Özgür, 4,5 milyon engelli çocuktan sadece 100 binin eğitim alabildiğini belirtti.
Çukurova Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Başkanı Yrd Doç. Dr. İskender Özgür, engelli çocuklarla ilgili olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özgür sorunun vahim bir noktada olduğunu söyledi ve “Türkiye’de ilköğretim okullarına gitmesi gereken 4.5 milyon engelli çocuktan yalnızca 100 bin kadarının eğitilebildiğini” ifade etti.
İskender Özgür, yetenekleri ortaya çıkarılmayan üstün zekalı çocuklarin da engelli değerlendirildiğini ve "Çocuklarin engellerine ve yeteneklerine göre ele alınıp, iyi eğitilmesi gerekiyor" dedi. Alanında uzman kişilerce engelli çocuklara uygun tanının konması gerektiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Özgür, "Tanıdan sonra çocuklarin gereksinimlerinin tanımlanması gerekli. Çocugun yeterliliği ve yetersizliği tespit edilmeli" diye konuştu. Engelli çocuklarin eğitimiyle ilgilenecek yetişmiş personelin bulunmadığını anlatan Yrd. Doç. Dr. İskender Özgür, şunları söyledi:
"Engelli çocuklarin hepsinin aynı kategoride değerlendirilmesi yanlış. Ayrıca engellilerle ilgili sadece engelli çocuklara sahip olanların değil, olmayanların da duyarlı olması gerekiyor. Bu Türkiye’nin önemli bir sorunu. Engellilerle ilgili çikartilan yasalara bile ne yazık ki uyulmuyor. Her sınıfta rehberlik ögretmeni gibi özel eğitimci de olmalı. Maalesef ülkemizde her okulda rehberlik ve danışmanlık ögretmeni olmadığı gibi özel eğitimci de yok. Çözüm için duyarlı olunmasını ve adım atılmasını bekleyen milyonlarca çocugumuz var. Bu çocuklarin eğitilmesi, Türkiye’nin geleceğini daha da aydınlatacaktır. Onlara daha fazla engel olunmasın."
Bu yazı toplam 122 defa okundu.