Muğla’nın Dalaman İlçesi’nde doğuştan özürlü olan ve annesi 5 bin lira ameliyat parasını temin edemediği için
15 yıldır yatağa mahkum yaşayan Selçuk Eroğlu’na yardım eli uzandı. İşadamı Toygun Koyuncu, Dalaman Kaymakamlığı ve Dalaman Belediyesi bir araya gelip Selçuk’un ameliyat masrafı, konaklama ve yol masraflarını karşılayacaklarını belirttiler. Maddi imkansızlıklar nedeniyle çocuğunu ameliyat ettiremediğini belirten Anne Sultan Er, “İki oğlumla birlikte yaşıyoruz. Hayattaki en büyük isteğim oğlumun ameliyatını olup ayağa kalkarak yürüyebilmesi. Oğlumun ameliyatı için bize yardımcı olan hayırsever komşumuza, kaymakamlığa ve belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Edinilen bilgiye göre Dalaman ilçesinde yaşayan epilepsi hastası olan Selçuk Eroğlu, doğduktan bir süre sonra beklenilen sürede yürüyemedi. Ayaklarından da rahatsız olan Minik Selçuk’un ameliyat edilmesi gerekiyordu, ancak eşinden ayrılan anne Sultan Er, ekonomik sıkıntılar nedeniyle yaklaşık 5 bin TL olan ameliyat parasını bir türlü biriktiremediği için çocuğunu ameliyat ettiremedi. Daha önce de çeşitli kamu kurumlarından bu konuda yardım isteyen Anne Sultan Er’in çaresizliği büyüyen Selçuk’un kilosuna paralel olarak arttı. Ameliyat edilemediği için yatalak olan oğlunun yürüyemediğini ve tüm ihtiyaçlarını kendisinin karşıladığını belirten Anne Sultan Er, oğlunun ameliyat edileceğini öğrenince adeta sevinçten uçtu.
Anne Sultan Er’i kaymakamlık olarak bu güne kadar çeşitli konularda destek verdiklerini belirten, Kaymakam Yılmaz Şimşek; “Selçuk’un ameliyat olup yürüyebilmesi için maddi yardıma ihtiyacı olduğunu öğrendik. Kaymakamlığa bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan 2 bin 500 TL yardımda bulunduk. İnşallah Selçuk başarılı bir ameliyat sonunda yatağa bağımlılıktan kurtulup, yürüyerek kendi ihtiyaçlarına karşılar” dedi.
Bu arada Dalama Belediye Başkanı Sedat Yılamz ise “Belediye olarak Selçuk ve annesinin İzmir’e gidip, gelmeleri ve İzmir’de kalacak yerlerin giderlerine karşılayacağız. Amacımız yatağa bağımlı olan engelli kardeşimizin bir an ameliyat olup, yürümesi” dedi.
İş adamı Toygun Koyuncu ise “Selçuk’un annesi Sultan Er bizim komşumuz. Eşinden ayrılmış. İki oğlu ile yaşıyor. Selçuk yatağa bağımlı olarak evde kalmaktadır. Küçük kardeşi ilköğretim okuluna devam ediyor. Selçuk’un yataktan kurtulup, ameliyat olabilmesi için maddi yardıma ihtiyacı olduğunu öğrendiğimizde ailece katkıda bulunmak istedik. İnşallah hayırlı olur” diye konuştu.
Bu yazı toplam 115 defa okundu.