19 Mayıs 2012 Cumartesi Saat 08:46

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
60 yıldır engelli kızına bakan Fatma nine 'yılın annesi'
05 Mayıs 2011 Perşembe Saat 08:47
Aydın'ın Nazilli ilçesinde 60 yıldır spastik engelli kızına bakan 83 yaşındaki Fatma Kurul, 'Yılın annesi' seçildi.

8 Mayıs Anneler Gününe az bir zaman kala Nazilli’de yaşayan bir annenin ibret dolu hayat hikayesi ortaya çıktı. 82 yaşındaki Fatma Kurul 60 yaşındaki kızı Birsen Kurul’a tam 60 yıldır bebek bakar gibi bakıyor. Yılın annesi seçilen 82 yaşındaki Fedakar Anne Fatma Kurul, Nazilli’de yılın annesi seçildi.

78 yıl önce Konya’dan İzmir’in Selçuk ilçesine yerleşen aile, küçük kızları Fatma’yı Nazilli de bir aileye evlatlık olarak verdi. Anne kucağı hasretiyle büyüyen ve şu anda 82 yaşında olan Fatma Kurul’un yakasını aksilikler bir türlü bırakmadı. 60 yıl önce dünyaya gelen kızı Birsen Kurul’u 60 yıldır kucağında bebek gibi bakan Fedakar Fatma Ana; ‘Kızımı bir an olsun annesinden nefret ettirmedim O’nu bakmak benim için kutsal bir görev” dedi.

Nazilli de yılın annesi seçilen 82 yaşındaki anne Fatma Kurul’un hayatı toplumun her kesimine örnek olacak nitelikte. 1952 yılında evlenen Fatma Teyze kızı 6 aylıkken yüksek ateşle hastalandı. Kendi deyimiyle doktorun yaptığı iğneden sonra kızı Birsen Kurul felç oldu. Ankara’ya götürülen 6 aylık Birsen’e beyne giden damarlar daralmış, kurumuş’ dendi. Doktorlar ona en fazla 35 yaşına kadar ömür biçti. Birsen; ne konuşuyor, ne eli ayağı tutuyor, ne yemek yiyebiliyordu. O tam bir yatalak, spastik özürlü hasta olmuştu. Annesi onu tam 60 yıl bir bebek gibi baktı. Yemeğini yedirdi, tuvalete götürdü, banyosunu yaptırdı.

“ALLAH’IM KIZIMI BENİM ARKAMA BIRAKMA”

Yaşadıklarını Allah’ın takdiri olarak değerlendiren Anne Fatma Kurul; kızına bakmaktan hiç usanmadığını, bir ana için en ağır duayı ederek, kızının ortada kalmaması için “Rabbim kızımı benden sonraya bırakmasın. O benim dünyam oldu. Yaşamımın parçası değil tamamıydı. Onun için yaşıyorum. Ben anne hasreti çok çektim; ama kızıma bir an olsun anne hasreti çektirmedim” dedi.

KAYMAKAM TALİMAT VERDİ

Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, Sosyal Hizmetler Müdürü İsmail Oktan, Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Serpil Akçasakız, Okyanus Derneği Başkanı Ayşe Oktay ve Yardımcısı Esin Beyazıt, Nazilli Ortopedi ve Özürlüler Derneği Başkanı Ayşe Hışıl Çınkıt, Doğa Kültür ve Gençlik Derneği Başkanı Şenol Babacan’ın katıldığı toplantıda;yapılan araştırma sonunda Fatma Kurul oy birliğiyle ‘Yılın Annesi’ seçildi.

BİRLİKTE ZİYARET ETTİLER

Kaymakam Caner Yıldız; ‘Yılın Annesi’nin kaldığı; Yeşil Mahalle’de ki evlerine Komisyon üyeleriyle ziyarette bulundu. 82 yaşındaki Fatma Ana’nın elini öperek onu kutladı. Fatma Ana’nın ağzından hayat hikâyesini dinleyerek fedakar anneye çiçek verdi.

Bu yazı toplam 270 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Ayşegül DOMANİÇ YELÇE
Tam bir yıl oldu O’nu kaybedeli…
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı