İzmit Belediyesi ve İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından dershaneye gidemeyen dar gelirli ve başarılı öğrencilere verilecek SBS kursları için düğmeye basıldı.
İzmit Belediyesi ve İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından dershaneye gidemeyen dar gelirli ve başarılı öğrencilere verilecek SBS kursları için düğmeye basıldı. Türkan Dereli İlköğretim okulunda yapılan törende İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ve İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezgin Çuhadar işbirliği protokolünü imzaladı. Törende İzmit Belediyesi Başkan Yardımcıları İbrahim Bulut ve Ayhan Acar, İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Doğan, Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Okutan, Türkan Dereli İlköğretim Okulu Müdürü A.Rıza Gündoğdu ve İzmit Belediyesi Eğitim Kültür Birim Sorumlusu Şaban Yazıcı hazır bulundu. İmzalanan protokol kapsamında 22-23 Mayıs 2010 tarihine kadar, her hafta sonu 6,7 ve 8. sınıf öğrencilerine tıpkı dershanelerdeki sistem uygulanarak kurs verilecek. Öğrenciler 08.50 13.40 saatleri arasında 6 saat eğitim görecekler. Türkan Dereli İlköğretim Okulu ve Leyla Atakan İlköğretim Okulu’nda başlayan kurslarda 32 farklı okuldan kriterlere uygun seçilen toplam 714 öğrenci yer alıyor. Bu çocuklar dershanelere giden arkadaşları gibi, bol bol test çözüp deneme sınavlarına tabi tutulacak. Öğrencilerin kitap, yaprak test ve deneme sınavları gibi ihtiyaçları İzmit Belediyesi tarafından karşılanıyor. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, protokol töreni öncesinde kursa katılacak öğrencilerle sohbet etti.
GELECEĞE YATIRIM
Engelli öğrenci Berkay Caner’le de yakından ilgilenen Doğan, öğrencilerin eşit şartlarda SBS’ye hazırlanması için böyle bir çalışma başlattıklarını söyleyerek; “Gözbebeğimiz çocuklarımızın iyi yetişmesi için bu adımı atıyoruz. Aslında bu adımı geleceğimiz için atıyoruz. Toplumumuzda herkesin imkanları eşit olmayabilir. O nedenle başarılı ama imkanı kısıtlı öğrencilere böyle bir hizmeti sunmaktan şahsım ve kurumum adına mutluluk duyuyorum. Toplumun dezavantajlı kesimine el uzatmak zorundayız. Kaynakları onlara yönlendirmeliyiz. Bugün yaptığımız budur. Değerli öğrencilerimize SBS sınavında şimdiden başarılar diliyorum” dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Çuhadar da verilecek kurslar sayesinde önemli bir eksikliği kapatacaklarını söyleyerek; “Çok önemli bir işbirliğiyle çocuklarımıza eşit şartlarda sınava hazırlanma imkanını sunuyoruz. Ben bu yılki yerleştirmede İzmit adına yüzde 95 başarı bekliyorum. Böyle anlamlı ve örnek bir proje için Başkan Doğan’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Törende bir gurup bayan veli Başkan Doğan’a çiçek vererek desteklerinden ötürü teşekkür etti. Türkan Dereli’deki törenin ardından kursların verileceği diğer okul olan Leyla Atakan İlköğretim Okulu’na geçildi. Okul Müdür Vekili Nuran Efe tarafından karşılanan heyet burada da kursa katılacak öğrencilerle bol bol sohbet etti. Öğrencilere İzmit Belediyesi’nin temin ettiği test kitapları dağıtıldı. Başkan Doğan, Mimar Sinan İlköğretim Okulu’ndan kursa katılan 7. sınıf öğrencisi Fatih Kurt’a, “Büyüyünce ne olacaksın?” diye sorunca, küçük öğrencinin “Başbakan olacağım” yanıtı Doğan’ı hem şaşırttı hem de memnun etti. Yeni neslin özgüven duygusuyla yetiştiğini söyleyen Doğan, onlara en iyi şartlarda destek olmaya devam edeceklerini söyledi.
kaynak:ozgurkocaeli:com
Bu yazı toplam 60 defa okundu.