Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde ikamet eden ve her iki gözü görmeyen 86 yaşındaki Mehmet Zeydin,
Silvan Kaymakamı’nın bir senedir yaşlılık ve özürlü maaşını kestiği için dilenerek geçiniyor. Zeydin, seçimlerden 10 gün önce Silvan’a gelen Tarım ve Köy işleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in ise kendisine verdiği sözü yerine getirmesini istiyor.
Silvan Kaymakamının geçen sene yaşlılık ve özürlü maaşını keyfi olarak kestiğini belirten Mehmet Zeydin, yaşadıkları sıkıntıları ANF’ye anlattı.
İKİ GÖZÜ 10 YAŞINDAN BERİ GÖRMÜYOR
Zeydin; “Geçen seneye kadar özürlü maaşı alıyordum. Oğlum benin adıma özürlü aracı aldı. Kaymakam benin sigortam ve bağ kurum olduğunu Ankara’ya bildirmiş. Bizde bilgisayarda baktırdık, Kaymakamın bu idealarının geçersiz olduğunu tespit ettik. Belediye, maliyeye ve birçok kuruma gittim, benim adıma hiçbir şey yoktu. Benim iki gözüm 10 yaşından buyana görmüyor, eşimin de bir ayağı sakattır. İkimizde dosyalarımızı hazırladık Ankara’ya gönderdik. Bu dosyaları da iptal etmişler” dedi.
KAYMAKAM MAAŞINI KESTİ
Her iki gözü görmediği halde çalmadık kapı bırakmadığını belirten Mehmet Zeydin, eşinin de yüzde 65 sakatlık raporu olduğunu anlatıyor. Zeydin şunları söylüyor: “Bir senedir maaş almıyorum. Geçen seneye kadar yaşlılık ve özürlü maaşı alıyordum. Ben 86 yaşındayım her iki gözüm görme işlevini 70 yıl önce yitirdi. Kaymakam Doğan Demirtaş benim maaşımı kesti. Bana hiç olmayan iftiralar atıllar. Bağkur’um olduğunu öne sürdüler. Anakara Sosyal Güvenlik Bakanlığı bana bir dilekçe yollayarak benim Bağkur’um olduğunu söylediler. Ben de gerekli belgeleri toplayarak olmadığını gösterdim. Bana yeniden evraklarımı düzenlememi istediler. Ben de bütün evraklarımı yeniden yaptım ve dosyamı hazırladım. Komisyona verdim, öğrendim ki Kaymakam bunu da iptal ettirmiş. Bir senedir ben ve ayağından özürlü olan eşim maaş almıyoruz. Bütün çabalarımız sonuçsuz kaldı. 65 yaşındaki eşimin de %65 sakat olduğuna dair doktor raporu var.”
SIKINTILARIMIN SEBEBİ KAYMAKAMDIR
Zeydin şöyle devam ediyor: “Benim ise heyet raporum % 100’dür. Bütün bu sıkıntılarımın sebebi Silvan Kaymakamıdır. Onu mahkemeye vereceğim. Avukata gittim bana bazı evrakları hazırlamamı istedi.15 gündür de benim dosya Silvan Emniyetinde bekletiliyor. Bana vermiyorlar. En son sorduğumda bana evime geleceklerini söylediler. Bende evime gelin, bir evim yok, aylık 75 TL’ye kirada oturuyorum. Elektrik, su parası var. Geçim sıkıntısı çekiyorum. Perşembe akşamları ilçe esnafının verdiği yardımlar ile geçiniyorum.”
BAKAN ÜÇ DEFA SÖZ VERDİ AMA…
Tarım Bakanı’nın da kendisine söz verdiğini belirten Zeydin, şunları söyledi: “12 Haziran Genel Seçimlerden önce Tarım ve Köy işleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Silvan’a geldiğini duydum. Ben de geleceği yere gittim. AKP ilçe yöneticileri benim sorunumla ilgilendiklerini söylediler. Ben de ‘siz hiçbir şey yapmamışsınız’ dedim. Tarım ve Köy işleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker’e eşimin beni boşayacağını söyledim. Bakan Eker, benimle Kürtçe konuştu. Bana Kaymakam’la konuşacağının sözünü üç defa verdi. Seçim de geçince benim işim ortada kaldı. Benim her iki gözüm görmüyor, Tarım Bakanı Mehmet Mehdi Eker, bu sözü verirken belki de Kaymakam da yanındaydı ben bilmiyorum. Çok kalabalık sesi geliyordu. Yanına gitmek isterken 2-3 yerde beni tutular, ben zorumla gittim görüştüm. Tarım Bakanı verdiği sözü yerine getirsin.”
Bu yazı toplam 290 defa okundu.