19 Mayıs 2012 Cumartesi Saat 09:18

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ahmet Kutsi Tecer İlköğretim ve İş Okulu'nda Okuma Yazmaya Başlayan Öğrencilere Kurdele Takıldı
29 Aralık 2011 Perşembe Saat 00:05
Sivas'ta eğitilebilir zihinsel engelli öğrencilerin eğitim gördüğü Ahmet Kutsi Tecer İlköğretim ve İş Okulu'nda okuma yazmaya geçen öğrencilere kurdele takıldı.

Ahmet Kutsi Tecer İlköğretim ve İş Okulu Müdürü Murat Önk ve öğretmenler, okuma-yazma öğrenen öğrencilere düzenlenen programda kurdele taktı. Programda okuma-yazmaya geçen öğrenciler şiir okudu.

Okul müdürü Önk, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, engellilerin Türk toplumu içindeki en büyük engelinin, toplumun ön yargılı bakış açısı olduğunu belirterek, "Toplumun engellilere ön yargısını aşmak için, sizlerle işbirliği içinde olmak, sizlerin yardımlarıyla öğrencilerimizin normal insanlar gibi hayatını idame ettirecek düzeye gelebileceğini göstermek ve sadece daha yavaş öğrenme eğilimlerinin olduğunu toplumumuza öğretmek istiyoruz" diye konuştu.

Hayatta insanları şahsi çalışmalarından çok ekip çalışmasının başarılı kıldığını ifade eden Önk, "Eğer bizler de toplum olarak çocuklarımızı, toplumsal dayanışmanın içerisinde kendi ilgi ve yeteneklerini kapsayan bir yere monte edersek onları kazanmış oluruz. Bizleri de şaşırtacak kadar başarılı olduklarını görürüz" dedi.

Önk, 11-13 Ocak tarihleri arasında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü sergi salonunda öğrencilerin yaptıkları çalışmaları sergileyeceklerini belirterek, tüm Sivas halkını sergiye davet etti.

Yaptıkları sosyal çalışmalar hakkında da bilgi veren Önk, engelliler okulu olarak toplumsal sorumluluk çerçevesinde ortopedik engelli çocuklara tekerlekli sandalye kazandırmak ve toplumsal dayanışmayı artırmak amacıyla başlattıkları kapak toplama kampanyasında bir ton kapak topladıklarını bildirdi.

- SİVAS

(Anadolu Ajansı)
Bu yazı toplam 145 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Ayşegül DOMANİÇ YELÇE
Tam bir yıl oldu O’nu kaybedeli…
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı