Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve eşi Günseli Akaydın, Kepez'e bağlı Duacı Köyü'nde kurulan Ayka Vital Park Sağlık ve Tatil Tesisi'ni gezdi.
Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı Dr. Kazım Doğan ve kardiyoloji uzmanı eşi Dr. Aynur Doğan'ın sahibi olduğu tesiste incelemelerde bulunan Akaydın, sağlık turizminin Türkiye'de yaygınlaşması gerektiğini kaydetti. Sosyal devlet olmanın esaslarından birinin sağlık turizmine önem vermek olduğunu vurgulayan Akaydın, sağlık turizminin, turizm gelirlerini arttıracağını ve turizmi 12 aya yayabilmenin bu sayede mümkün olacağını ifade etti.
Akaydın, Türkiye'de 7-8 milyon engelli bulunduğuna dikkati çekerek, ''Avrupalı turistlerin Antalya'ya gelmesi için tek eksik var. Kış aylarında Antalya'ya gelmek isteyen turist, sağlıkla ilgili bir sorunu olduğunda iyi bakım görebileceği tesislerde kalmak istiyor. Ben, böyle bir tesisin tanıtımında bulunmaktan mutluluk duyuyorum'' dedi.
Sağlık tesislerinde, özellikle engelli hastalar için emek yoğun çalışma gerektiğinin altını çizen Akaydın, bu tür yatırımların ekonomik olarak masraflı olduğu için yaygınlaşmadığına işaret etti. Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü yaptığı dönemde bu alana yatırım yapmanın karlı bir iş olmadığını gördüğünü ancak yine de bu alana yatırım yapmaktan çekinmediğini belirten Akaydın, bu sektöre tanıtım ve desteğini sürdüreceğini bildirdi.
Tesisi gezerken, ozon tedavi, detoks ve anti-aging (yaşlanmayı önleyici) tedavilerinin yapıldığı bölümle ilgili bilgi alan Akaydın, detoksun stres giderici etkisi olduğunu duyunca, ''Bundan siyasetçilere lazım'' diye espri yaptı.
Gazetecilerin, geçtiğimiz günlerde Antalya Rixos Otel'de konaklayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kastederek, ''Rixos'ta da detoks tedavisi iyiymiş diyorlar. Duydunuz mu?'' sorusuna, ''Orada konaklamadım ama orası da iyidir herhalde'' diye cevap verdi.
Tesiste konaklayan 20 yaşındaki bedensel engelli Gözde Şengül ile de bir süre sohbet eden Akaydın, bu tür tesislerin sayısının artması gerektiğini ve kendisinin de buna destek vereceğini sözlerine ekledi.
haberantalya.com
Bu yazı toplam 110 defa okundu.