11 Şubat 2012 Cumartesi Saat 17:59

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Alanya`da bir ilk
19 Ocak 2010 Salı Saat 13:05
Alanya’da kısa bir süre önce kurulan Alanya Patika Engelsiz Yaşam Gönüllüleri Derneği, eğitimcilerle yaptıkları

Alanya’da kısa bir süre önce kurulan Alanya Patika Engelsiz Yaşam Gönüllüleri Derneği, eğitimcilerle yaptıkları "Kaynaştırma Uygulamaları" isimli eğitim semineriyle Akdeniz Bölgesinde bir ilki gerçekleştirdi.

Alanya Patika Engelsiz Yaşam Gönüllüleri Derneği tarafından, özel öğrencilerin eğitim hayatına daha sağlıklı adaptasyonlarının sağlanması amacıyla öğretmenlere eğitim verildi. Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Alanya Patika Engelsiz Yaşam Gönüllüleri Derneği`nin ortaklaşa yürüttüğü eğitm semineri Alanya Milli Eğitim Müdürlüğü binasında gerçekleştirildi. Eğitime ilçede görev yapan 300 öğretmen ve okul müdürleri katıldı. Eğitimi, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Özel Eğitim Bölüm Başkanı Doçent Doktor Levhide Kargın ve Öğretim Görevlisi Doçent Doktor Funda Acarlar verdi. Engelli öğrencilerin bütün durumlarının ele alındığı eğitimde, Özel gereksinimli öğrencilerin özellikleri, eğitimdeki uyumluluk,  öğrencilerin uyumlarını kolaylaştırmaya ilişkin öneriler konu başlıkları ile uygulanan eğitimde konuşan Doç. Dr. Levhide Kargın, "Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) ile öğrencilerimizin eğitimdeki sıkıntılarını görerek öğretmenlerimize en uygun şekilde onların hayata kazandırılması ile ilgili bilgi paylaşımında bulunduk,” dedi. Engellerin birçok sınıfta değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Kargın, “İşitsel engelli öğrenci için görsel eğitimin öne çıkarılması, bedensel engeli olan bir öğrencinin sınıftaki aktiviteye göre yer verilmesi ve tüm bunlar gerçekleşirken onu özel durumunu hissettirilmemesi ve diğer arkadaşlarının da aynı bilince kavuşturulmasını hedefliyoruz,” şeklinde konuştu. Seminer hakkında bilgi veren Patika Derneği Başkanı Levent Benal ise, “Alanya’daki özel gereksinimli çocuklarımızın eğitimi bizim için çok büyük bir olgudur. Yapılan bu projeyle bazı şeylerin önünü de açacağımızı ümit ediyoruz. Katılımın yüksek olması bizi çok sevindirdi. Öğretmenlerimize, bu konuya duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum,” diye konuştu. Eğitim semineri sonrasında katılımcı öğretmen ve müdürlere sertifika verildi.  
Hakan Yalçın

kaynak:heberalanya.com.tr

Bu yazı toplam 107 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı