22 Mayıs 2012 Salı Saat 09:59

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Antalyada Toki Sevinci
24 Ekim 2011 Pazartesi Saat 16:46
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi(TOKİ) tarafından Antalya Merkez Çıplaklı'da yapımı gerçekleştirilen alt gelir grubu kapsamındaki 480 konutun konut alma hakkı ve konut belirleme kuraları çekildi.

2 bin 70 kişinin başvurduğu kura çekiminde üzülenler ve sevinenler aynı karede yer aldı.

Türkiye, Van'da yaşanan depremi konuşurken, Antalya'da da dar gelirli vatandaşlar ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı. TOKİ tarafından, Döşemealtı- Çıplaklı'da alt gelir gurubuna yönelik yapımı gerçekleştirilen 480 konut için 2 bin 77 kişi başvuru yapmıştı.
Konutların teslimi için Cam Piramit'te düzenlenen kura çekilişine TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin ve çekilişe hak kazanan vatandaşlar katıldı. Salona saatler öncesinde gelen genç, yaşlı, engelli ve kucağında bebekleri olan annelerin kura çekimi boyunca heyecan ve tedirginlikleri gözlerinden okundu.
Kura çekiminde konuşan Ahmet Şahin, Van'daki depremde hayatlarını kaybedenlere rahmet, yakınlarına baş sağlığı diledi. Van'a yardım konusunda gereken her şeyin yapıldığını ifade eden Şahin, şöyle konuştu: "TOKİ adına Van'da yaptığımız binaların zarar görmemesi bizim adımıza mutluluk ama hiç bir binanın yıkılmasını kabul edemeyiz. İnşallah yapılacak yeni binalar ile depremlerde insan kayıplarını konuşamayacağız. Japonya'da çok büyük depremler olmadığı sürece can kaybından söz edilmiyor. Hayat devam ediyor.
Biz de bunu başaracağız inşallah."
Bugünkü çekilişin TOKİ adına bir mutluluk kaynağı olduğunu ifade eden Şahin, şunları söyledi: "2070 geçerli talebin 480 kişisi kura sonucu ev sahibi olacak. Çıkmayanlar üzülmesin çünkü TOKİ'nin çalışmaları devam ediyor. Sayın Başbakan söyledi. Biliyorsunuz. 2023'e kadar söylediği ev hedefini TOKİ'ye devretti. Biz de bu yönde çalışmalara devam edeceğiz."
SEVİNÇ VE HÜZÜN BİR ARADA
Kurada ilk olarak çekilişe katılmadan bir şehit ailesi ve 5 gazi TOKİ tarafından ev sahibi yapıldı. Ardından başvuru yapan 150 engelliden 24'ü öncelikli olarak ev sahibi olurken geriye kalan 126 kişi de normal kura çekilişine katıldı. Gazi ve engelli aileler ev sahibi olmanın mutluluğu karşısında duygu dolu anlar yaşadılar.
Daha sonra normal kura çekilişine geçildi. Kurada ismi okunanlar mutluluklarını yakınları ve arkadaşlarıyla sevinç çığlıkları atarak gösterdi.
KEŞKE DEPREM OLMASAYDI
18 yıldır kiracı olan ve ev sahibi olmanın mutluluğu karşısında gözyaşlarını tutamayan Aliye Ericmi (53), "Van'da yaşanan depremden dolayı çok üzüldüm. Keşke ben ev sahibi olmasaydım da onlara bir şey olmasaydı. İnşallah onlarda kısa zamanda evlerine kavuşurlar. Biz burada sevinirken onlar üzüldü. Ev sahibi olduğum için çok mutluyum. Bana bu mutluluğu yaşatan herkese sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.
Ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşayan Hasan (45) Leyla Özsoy(35) çifti ise, "Kurada her zaman umutluyduk. Hiç umudumuzu yitirmedik. Çok sevinçliyiz, bu sevinç duygularla ifade edilemez" diye konuştular.
45 yıldır kiracı olan ve ev sahibi olmanın ardından mutluluğunu kızını telefonla arayarak paylaşan Şerife Girgin (66) de, şunları söyledi: "Çok mutluyum. Allah'ım ev sahibi olamayan herkese ev nasip etsin. Yaşadığım en güzel mutluklardan birisi bugün. Herkes ev sahibi olsun bütün temennim budur."
Babasının evinde ve evlendikten sonra da hep kiracı olduğunu anlatan 60 yaşındaki Dilber Delioğlu da,"Doğdum doğalı hep kiracıyım. Hep başkalarının evlerini temizledim. Bu dünyada bugün itibariyle bir mekanım oldu. Rabbim bana, geç sahibi olduğum bu evde ölmeyi nasip etsin" diye konuştu.
TOKİ tarafından 2+1, 65 metrekare olarak yapımı tamamlanan konutları almaya hak kazanan aileler ilk olarak 2 taksit halinde 4 bin liralık peşinat yatıracaklar. 180 ayda ödemesi yapılacak TOKİ konutlarının taksiti aylık 173 ile 233 lira arasında değişiyor. Hak sahiplerine anahtarların 2012 yılının son aylarında teslim edileceği belirtildi.

Bu yazı toplam 527 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Ayşegül DOMANİÇ YELÇE
Tam bir yıl oldu O’nu kaybedeli…
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı