Artık daha rahat duyuyorlar
19 Ocak 2012 Perşembe Saat 01:00

İşitme engelli bireylerin sesleri rahat duymalarını sağlayan İşitme Grup FM Cihazı, Alanya'da ilk kez Özel Özgün Kardelen Özel Eğitim Okulu'nda bulunan işitme engelliler sınıfında kullanılıyor
Alanya'nın Oba beldesinde faaliyet gösteren Özel Özgün Kardelen Özel Eğitim Okulu, işitme engellilerin eğitimi konusunda önemli bir ilke imza attı. İşitme Grup FM Cihazı, ilk kez kurumun işitme engelliler sınıfında kullanılmaya başlandı. Okulun işitme engelliler öğretmenlerinden Rafet Benice, cihaz hakkında bilgiler verdi. Özel yalıtımlı sınıfta İşitme Grup FM Cihazıyla grup eğitimi verdiklerini söyleyen Benice, "Bu cihaz Alanya'da sadece bizim okulumuzda kullanılıyor. Devlet okullarında kullanılan model kablolu ve masaya monte olduğu için, öğrencilerin hareket kabiliyetini kısıtlıyor. İşitme engelli öğrencilerimizin kulak arkası işitme cihazları çevredeki tüm sesleri yükselterek alıyor. Ancak bu cihaz, tüm çevresel sesleri yok ederek öğrencinin rahatlıkla öğretmeni duymasını sağlıyor. Cihazın mikrofon kısmı öğretmende, diğer bölümü ise öğrencinin boynunda duruyor. Bu sayede sınıftan uzaklaşsak bile öğrencilerimiz kolaylıkla bizi duyabiliyor ve yönergelerimizi anlıyor. Bunun yanı sıra cihazı bilgisayara bağladığınızda da öğrenci, sadece bilgisayardan verdiğiniz sesi duyabiliyor" dedi. "ÖNCÜ OLMAYI SÜRDÜRDÜK"
Özel Özgün Kardelen Özel Eğitim Okulu Kurucu Müdürü Feridun Özdeş ise, özel eğitim alanındaki yeniliklerine, işitme engellilerin eğitimi alanında bir yenisini daha eklediklerini söyledi. Özdeş, "Bu cihazlar Alanya'da ilk kez kurumumuzda kullanılmaya başlandı. Şu an için 4 kişilik bir grup sınıfımız var. Cihazın temel amacı, işitme engelli öğrencilerimizin yalıtılmış bir ortamda sesi daha iyi algılamalarını sağlamak. Türkiye genelindeki özel kurumlarda kullanımı, maliyeti çok yüksek olduğu için yaygın değil. Ancak biz her zaman olduğu gibi yine öncü olmayı sürdürdük. Okulumuzda görev yapan 3 işitme engelliler öğretmenimiz, hem bireysel hem de grup olmak üzere 23 işitme engelli öğrencimize eğitim vermeyi sürdürüyor" diye konuştu. |
Bu yazı toplam 100 defa okundu.