22 Mayıs 2012 Salı Saat 10:23

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Asansörlü Okulun Kapatılmasına Tepki‎
27 Temmuz 2011 Çarşamba Saat 12:07
Zonguldak'ta 3 katlı ilköğretim okulunun öğrenci yetersizliği nedeniyle kapatılması, köylüler tarafından protesto edildi

Zonguldak'ın Dereköy Köyü'nde 11 yıl önce asansörü, bilgisayar sınıfı, tiyatro salonu ile eğitime açılan 3 katlı ilköğretim okulunun öğrenci yetersizliği nedeniyle kapatılması, köylüler tarafından protesto edildi. Kapısına bağladıkları iple okulu çekip temsili olarak il merkezine taşıyan köylüler, 560 bin liralık binanın kaderine terk edilmesine tepki gösterdi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Zonguldak merkeze 40 kilometre uzaklıktaki Dereköy Köyü'nde Dünya Bankası'nın hibesi ile 560 bin liraya yaptırdığı ilköğretim okulu, 1999- 2000 eğitim- öğretim yılında eğitime açıldı. Asansörü, bilgisayar sınıfı, kütüphanesi, tiyatro salonu, engelli tuvaleti ile birçok okuldan daha modern bir yapıya sahip Dereköy İlköğretim Okulu'nda geçen yıl 67'si çevre köylerden taşıma sistemi ile gelen toplam 77 öğrenci öğrenim gördü. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, mezun olan öğrencilerle bu sayının önümüzdeki yıl 60'a düşecek olması nedeniyle okulun kapatılmasına karar verdi. 60 öğrencinin ise bölgedeki Sivriler ve Karapınar İlköğretim Okulları'na nakledilmesi kararlaştırıldı. Okul müdürü ile 4 öğretmen de başka okullara atandı.

Dereköy sakinleri ile taşımalı sistemden faydalanan Kumtarla, Bozca ve Taşçılar Köyleri'nde yaşayanlar, dün akşam okulun önünde toplanarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kararını protesto etti. Türk Eğitim- Sen Zonguldak Şubesi üyelerinin de destek verdiği eyleme katılan yaklaşık 60 kişilik grup, 'Okulumuzu kapattırmayız' yazılı pankart açtı. Bazı öğrenciler ise 'Okulumuzu geri istiyoruz', 'Okulumuz kapatılmasın' yazılı döviz taşıdı. Birçok okuldan daha modern bir yapıya sahip okulun atıl bırakılıp kaderine terk edilmesine tepki gösteren köylüler, kapısına ip bağladıkları okulu çekip temsili olarak il merkezine taşıdı.

Köy muhtarı Muhammet Başar, okulun kapanmaması için çaba harcayacaklarını söyledi. Türk Eğitim- Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören ise "Mimarisi ve yatırım değeri ile herkesin dilinde olan Dereköy İlköğretim Okulu kapatıldığında harabeye dönüşmeyecek midir? ve onu kapatma emrini verenler vicdan azabı duymayacaklar mıdır? Bu öğrencilerin çığlıklarının son bulmasını istiyoruz" diye konuştu.

Bu yazı toplam 322 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Ayşegül DOMANİÇ YELÇE
Tam bir yıl oldu O’nu kaybedeli…
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı