22 Mayıs 2012 Salı Saat 10:36

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Avrupa Birliği Ortaklar Müzesi
18 Haziran 2009 Perşembe Saat 22:15
CHP Karaman il Başkanı Osman Nuri Koçak Vali Ali Akan İlköğretim Okulu'nun açtığı "Avrupa Birliği Ortaklar Müzesi"ni yazdı. Yayınlıyoruz:

İlimizde bulunan Vali ali akan İlköğretim Okulu, bu gün bir müze açıyor.

Müzenin adı, Avrupa Birliği Ortaklar Müzesi...

Bu proje, Avrupa Birliği Eğitim ve gençlik programları çerçevesinde yürütülen bir proje olup, AB fonlarından da destek görmektedir.

Bir şartla.

Önce kendi gerçekleştirme azmini gösterecek ve arkasından destek isteyebileceksin.

Yani, kâğıt üzerinde bir projeye önce destek gelsin, sonrası Allah kerim! Bir kolaycılık ve baştan savmacılık çalışması değil...

Yani, ülke olarak çok iyi becerdiğimiz, "miş gibi" lerden hiç değil.

Bu gün, nefis bir kitapçık ile tanıtılan söz konusu müze, yarın (19 Haziran) saat 10.00 da Ali akan İlköğretim Okulu ana binasının bodrum katında açılacaktır.

Kendisi ile konuştuğum okul müdürü sayın Ziya Güler, gözleri ışıl ışıl şöyle diyordu.

"Hocam, bu maketleri hazırlayan arkadaşlarımız, süreç içinde kendilerindeki gücü keşfettiler."

Ülkemizin sorunu da zaten bu değil mi?

Ortalama insanların kaderlerini ellerinde tuttuğu veya tutabileceği bir Türkiye özlemimizin önündeki en büyük engel, bir sürü karmaşık süreçlerin sonunda başımıza musallat ettiğimiz münevveran taifesinin, her şeyi ortalama insanımızda daha iyi bilmesi dayatması değil mi?

Ortalama insanımızın iç enerjisini açığa çıkartacak hangi fırsatları onlara sunabildik ki?

Engelli bir evladımıza, sıradan bir resim öğretmenine, sınıf öğretmenine veya sosyal bilgiler öğretmenine; "senin enerjin bu ülkeye yeter" diyebildik mi?

Varsa, yoksa kerameti kendinden menkul, sıradan insanlarımızla çoktan kuzuyu ayırmış sözde aydın ve politikacılarla inadına bu ülkenin tüm enerjisini körelttik.

Ali Akan İlköğretim okulu ve başta okul müdürü Ziya Güler ve çalışma arkadaşları bu ezberi bozacak bir girişimde bulundular ve başardılar.

Kendilerini tüm kalbimle kutlamak boynumun borcu diye düşünüyorum.

Bu girişimi, gelecek yılların belleğini yazacak olanlar mutlaka not edeceklerdir.

Ortalama insanımızın enerjilerini açığa çıkarmaları ve içlerinde uyuyan devi uyandırmaları için önemli bir fırsat gibi görünen bu kabil çalışmaların, yaygınlaşarak herkesi sarmalamasını diliyor, bu projeye emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarımı ve diğer kişileri saygı ile selamlıyorum.

Bu müze, kendisini ispat etmek isteyen her kişi ve kuruma örneklik teşkil etmesi açısından da dev bir adım olacaktır.

Ayrıca, AB fonlarını da kullanarak gelişmemize verilen katkıyı da en az diğer konu kadar önemsediğimi ve bunun için daha çok çalışma ve gayrete ihtiyacımızın olduğunu da ifade etmek istiyorum.

.e-karaman.com

Bu yazı toplam 164 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Ayşegül DOMANİÇ YELÇE
Tam bir yıl oldu O’nu kaybedeli…
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı