2010-2011 eğitim öğretim yılı pazartesi günü başlayacak. Aydın'da da Türkiye genelinde olduğu gibi okullarda yeni ders yılı hazırlıkları büyük
2010-2011 eğitim öğretim yılı pazartesi günü başlayacak. Aydın'da da Türkiye genelinde olduğu gibi okullarda yeni ders yılı hazırlıkları büyük ölçüde tamamlandı ve yeni ders yılının ilk zili beklenmeye başladı.
Hazırlıkların bir parçası olarak, gelecek dönem öğrencilerin kullanacağı ders kitaplarının Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından dağıtımı da gerçekleştirildi. Öte yandan, mevcut müfredata göre ilköğretimde 157, ortaöğretimde ise 275 civarında farklı ders kitabının okutuluyor olması dikkat çekiyor.
Aydın'daki okullar pazartesi günü ilk ders ziliyle birlikte sessiz görünümlerinden sıyrılarak büyük bir hareketliliğin merkezi olacaklar. Bunun bir belirtisi olarak, okullar açılacağı için bütün öğrenci ailelerinin tatil ve izinlerinden dönmeleri nedeniyle şehirde trafik, alışveriş ve toplu taşıma araçlarındaki yoğunluk da bir hafta içerisinde belirgin şekilde arttı. Yaz döneminde son derece tenhalaşan Aydın cadde ve sokakları yeniden kalabalıklaştı. Okulların açılması yaklaştığı için büyük süpermarketler ve alışveriş merkezleri de raflarına geniş kırtasiye ve okul malzemesi reyonları eklediler.
Varolan reyonlar ise marketlerin önemli bir bölümünü işgal edecek ölçüde büyüdü ve genişledi. Aydınlı velilerin bu reyonlara oldukça ilgi gösterdiği gözleniyor. Ancak her zaman olduğu gibi ailelerin en büyük derdi okul masrafları ve harcamaların büyüklüğü.
Ekim ayında Adnan Menderes Üniversitesi'nde okuyan öğrencilerin de gelişiyle şehirdeki hareketliliğin en üst düzeye çıkması bekleniyor. Şimdilik Aydın'da okullar pazartesi günü ders başı yapacak olan öğrencileri bekliyor.
20 Eylül Pazartesi günü Aydın ili genelinde ilköğretimde yaklaşık 118.252, ortaöğretimde ise yaklaşık 46.457 öğrenci ders başı yapacak. Bunun yanısıra özel eğitim kurumlarında da yaklaşık 2800 engelli ya da özel ilgi gerektiren öğrenci bulunuyor.
(Güçlü ÇEZİK)
Bu yazı toplam 285 defa okundu.