22 Mayıs 2012 Salı Saat 11:11

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bana kim sahip çıkacak?
17 Temmuz 2011 Pazar Saat 13:07
Özel bir şirkette otobüs şoförlüğü yapan 54 yaşındaki Konyalıoğlu beyin damarının tıkanması sonucu felç geçirince evine ekmek götüremez oldu.

Bir şirkette otobüs şoförü olarak çalışan İsmail Konyalıoğlu geçirdiği ani rahatsızlıktan sonra çalışamadığını ve ailesinin maddi sıkıntı yaşadığını söyledi.
   29 Haziran’da beyin damarındaki tıkanma nedeniyle felç geçirdiğini anlatan İsmail Konyalıoğlu işten eve geldiği sırada rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığını anlattı. Konyalıoğlu’nun bin 175 TL’lik maaşının yarısı kesildi.
   Bir süre hastanede tedavi gördükten sonra taburcu olduğunu aktaran İsmail Konyalıoğlu, “Sol elimi ve sol bacağımı kullanamıyorum. Şimdi fizik tedavi görüyorum. Bacağımda ve kolumda az da olsa iyileşme görüldü” dedi.
   Zor günlerden geçtiğini söyleyen İsmail Konyalıoğlu, işvereninin haziran ayı maaşından fazla kesinti yaptığını da iddia etti.
   10 aydır okul öğrencilerinin taşımacılığını yaptığını ifade eden 54 yaşındaki İsmail Konyalıoğlu, “Bin yüz yetmiş beş TL’lik maaşımı her ayın 12’sinde alıyordum. Rahatsızlandığımda ayın sonuydu. Patronum 10 günden fazla eksik çalıştın diyerek bana 600 TL gönderdi” dedi.

“Özel sektörde çalışanlar mağdur”

“Özel sektörde çalışan insanlar mağdur ediliyor” diyen İsmail Konyalıoğlu, “Bana kim sahip çıkacak?” diye sordu.
   Bu arada İsmail Konyalıoğlu’nun işvereninin KIBRIS’a yaptığı açıklamada “İsmail Beyin çalıştığı günleri fazlasıyla ödedim. Sosyal sigorta ve ihtiyat sandığına yatırımlarını da yaptım. Allah kimseye hastalık vermesin, ben üzerime düşeni yerine getirdim, bu yüzden de vicdanım rahattır” dedi.
   Kaza ya da rahatsızlık sonucu iş gücünü kaybeden kişilerin haklarını araması konusunda KIBRIS’ın sorularını yanıtlayan Çalışma Dairesi Müdürü Yusuf Önderol ise devletin zor durumda olan vatandaşları sahipsiz bırakmadığını söyledi.

“Düşenin dostu olmazmış”

İsmail Konyalıoğlu, eşi, 3 çocuğu ve torunu ile yaşadığını anlattı.
   İkinci kattan düşerek yaralanan oğlunu tedavi ettirmek için de 16 yıl boyunca uğraştığını söyleyen İsmail Konyalıoğlu, “Aksilikler peşimizi bırakmıyor” şekline konuştu.
   Geçim sıkıntısı yaşadıklarını ifade eden Konyalıoğlu, “Yarı aç, yarı tokuz” dedi ve şunları ekledi:
   “Bu konuda yardım almak için nereye başvuracağımızı bilmiyorum. Zaten bir yere gidecek durumda da değilim. Kıyafetlerimi dahi giyemeyecek haldeyim.”
   “Düşenin dostu olmazmış” diyerek üzüntüsünü dile getiren İsmail Konyalıoğlu, yetkilerden yardım beklediğini ifade etti.

“Malulen emekliye ayrılma hakları var”

Çalışma Dairesi Müdürü Yusuf Önderol, sosyal sigortalı olarak çalışan ve çalışırken geçirdiği bir rahatsızlık sonucu çalışma gücünün yüzse 66’sını kaybeden kişilerin malulen emekliye çıkma hakkı olduğunu söyledi.
   Yusuf Önderol, sosyal prim günleri yeterli olmayan kişilerin ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı altında hizmet veren Çalışma Dairesi Özel İstihdam Şube Amirliği’ne (Özürlüler Birimine) başvurabileceğini ifade etti.
   Önderol, Özürlüleri Koruma, Rehabilite ve İstihdam yasası altında sağlık ve değerlendirme kuralları sonucu iş gücünün yüzde 40’ını kaybettiği belirlenen kişilere nakdi yardım bağlandığını kaydetti.
   Çalışma Dairesi Müdürü Yusuf Önderol, kişilerin sosyal statüleri göz önünde bulundurularak askeri ücretin yüzde 60’ından yüzde 100’üne kadar nakdi yardım alabileceğini ifade etti.

Bu yazı toplam 139 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Ayşegül DOMANİÇ YELÇE
Tam bir yıl oldu O’nu kaybedeli…
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı