Ağın ilçesinde çobanlık yapan babasına yardım eden 12 yaşındaki çocuk, serinlemek için girdiği Keban Baraj Gölü`nde boğuldu.
ELAZIĞ`IN AĞIN İLÇESİNDE ÇOBANLIK YAPAN BABASINA YARDIM EDEN ÇOCUK, KEBAN BARAJ GÖLÜ`NDE BOĞULDU
Elazığ`ın Ağın ilçesinde çobanlık yapan babasına yardım eden 12 yaşındaki çocuk, serinlemek için girdiği Keban Baraj Gölü`nde boğuldu.
Alınan bilgiye göre, Yedibağ köyünde çobanlık yapan Cafer Köksal, kendisine yardım eden oğlu Hıdır Köksal (12) ile birlikte Keban Baraj Gölü kıyısına geldi. Burada bir süre uyuyan Cafer Köksal, uyandığında oğlunun elbiselerini kıyıda gördü. Oğluna ulaşamayan baba, köylüleri yardıma çağırdı. Hıdır Köksal`ın cesedi, köylülerce baraj gölünde bulunarak çıkartıldı.
Keban Sağlık Ocağında yapılan ilk incelemede boğulduğu belirlenen Hıdır Köksal`ın cesedinin, kesin ölüm nedeninin tespiti için otopsi yapılmak üzere Fırat Üniversitesi Hastanesine gönderildiği öğrenildi.
Öte yandan, Cafer Köksal`ın işsiz ve zihinsel engelli olduğu için bir süredir engelli yardımı aldığı, Yedibağ köyünün çobanının işi yarım bırakıp kaçması üzerine, köylüler tarafından çoban olarak tutulduğu öğrenildi. Cafer Köksal`ın bu nedenle bir süredir oturduğu ilçeden köye taşındığı belirtildi.
Bu yazı toplam 126 defa okundu.