03 Eylül 2010 Cuma Saat 22:44
Sitenizesayac.com
Basın ve Yayın Haber Siteleri
haberler Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başbakan ve bakanlar Ankara'da 127 okul açtı
08 Şubat 2010 Pazartesi Saat 19:59
Bakan Çubukçu, "Ankara'da eğitimde 2023 hedefi tüm okulların tam gün eğitim ve öğretim yapması, sınıf mevcutlarının 24 olması, ortaöğretimde okullaşma oranının yüzde 100'e ulaşmasını sağlamaktır"

Milli EĞitim Bakanı Çubukçu, "Özürlüler yasası hiçbir yönüyle kağıt üzerinde kalmadı, hayata taşındı, bugün 300 bine yakın özürlü öğrencimiz eğitim olanağına kavuştu." diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Ankara'da eğitime kazandırılan 127 eğitim tesisinin toplu açılışını yaptı.
Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi'nde yapılan açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından önce, öğrenciler halkoyunları gösterisi yaptı. Başbakan Erdoğan'ın ardından konuşan Çubukçu, "Ankara'da eğitimde 2023 hedefi tüm okulların tam gün eğitim ve öğretim yapması, sınıf mevcutlarının 24 olması, ortaöğretimde okullaşma oranının yüzde 100'e ulaşmasını sağlamaktır" dedi.
Çubukçu, Başbakan Erdoğan'ın öncülüğünde tüm yurtta eğitim seferberliği başlatıldığını belirterek, sorunların çözümünde ve ihtiyaçların karşılanmasında bu çalışmaların katkı sağladığını söyledi. Çubukçu, Ankara'nın eğitimin de başkenti olma noktasında hızla ilerlediğini ve birçok alanda Türkiye ortalamasının üzerinde seyrettiğini ifade ederek, şunları dile getirdi:
"Ortaöğretimde okullaşma oranı, kız çocuklarının okullaşma oranı ve derslik başına düşen öğrenci sayısının son 4 yılda 19'da sabit kaldığını düşünecek olursak Ankara'nın okul öncesi kademesinde derslik başına düşen öğrenci sayısı bakımından hedeflerine ulaştığını söyleyebiliriz ve ilköğretim kademesinde de derslik başına düşen öğrenci sayısının 37ye, ortaöğretimde son üç yılda azalmak üzere 35'e inmesi, son beş yılda yapılan her kademede açılan dersliklerin sonucudur."
Çubukçu, Ankara'da hedeflenen sonuçlara yaklaşıldığını belirterek, bugün açılışı yapılan okulların yanısıra spor salonları, pansiyonlara ilişkin inşaatların sürdüğünü söyledi. Çubukçu şu anda inşaat halinde 103 okul olduğunu dile getirerek, 1 yıl sonra yine toplu ve kalabalık bir açılış gerçekleştirmek istediğini söyledi.

-"300 BİNE YAKIN ÖZÜRLÜ ÖĞRENCİMİZ EĞİTİM OLANAĞINA KAVUŞTU"-

Bakan Çubukçu, özellikle kız çocuklarının okullaştırılması yönünde Ankara'nın başarılı olduğunu da kaydetti. Çubukçu, Başbakan'ın önderliğinde bir kilometre taşı olan Özürlüler Yasası'nın önemine değinerek, "Özürlüler yasası hiçbir yönüyle kağıt üzerinde kalmadı, hayata taşındı, bugün 300 bine yakın özürlü öğrencimiz eğitim olanağına kavuştu. Göreve geldiğimizde rakam 27 bin civarındaydı. Geri dönüşü olmayan bu güzel aydınlık yolda engellilerin eğitimi adına attığımız her adım çocuklarımızın yollarına devam etmelerini sağlıyor" diye konuştu.
Çubukçu, bu kapsamda Ankara genelinde 22 okulda bin 163 öğrencinin engelli öğrenci kapsamında hizmet aldığını, 5 bin 328 öğrencinin, 508 ortaöğretim öğrencisinin kaynaştırma eğitimi çerçevesinde eğitimine devam ettiğini kaydetti. Çubukçu, ilköğretim okulları bünyesinde açılan 65 özel alt sınıfta 718 öğrencinin hizmetlerden yararlandığını söyleyerek, il genelinde 156 Eğitim ve Rehabilitasyon kurumunda 17 bin 194 öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğünü de belirtti. Çubukçu, eğitimde maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen hayırsever vatandaşlara teşekkür etti.

-VALİ ÖNAL'İN DEĞERLENDİRMESİ-

Törende konuşan Ankara Valisi Kemal Önal da, bugün toplu açılışı yapılacak 1977 derslikli 127 okulun toplam 277 milyon TL'ye mal olduğunu, okulların kamu kaynaklarının yanı sıra hayırsever kişi ve kurumların katkısıyla yaptırıldığını anlattı.
Önal, Ankara'da okullaşma oranının bugün okul öncesinde yüzde 40, ilköğretimde yüzde 99.47, ortaöğretimde de yüzde 76 olduğunu belirtti.
Törende, salondan 3 okulla aynı anda canlı görüntü sağlanarak Gölbaşı TOKİ Şehit Bülent Göker İlköğretim Okulu, Eryaman Türkkonut İlköğretim Okulu ve Batıkent Kız Teknik Meslek Lisesi okullarının kurdelaları kesildi. Başbakan Erdoğan, canlı bağlantı sırasında kameraların okulların içini de göstermelerini de istedi. Geriye kalan 124 okul açılışı için ise, platforma gerilen kırmızı kurdela, Başbakan Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve Milli Eğitim Bakankı Nimet Çubukçu ile törene katılanların sahnede yer almalarıyla kesildi. Başbakan Erdoğan, ayrıca hayırsever kişi ve kurumlara birer plaket verdi.

(ANKA)

(HLL-NR/BÜN)

Bu yazı toplam 53 defa okundu.
Bookmark and Share
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı