22 Mayıs 2012 Salı Saat 11:40

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bedensel Engelli Yunan Sporcu Dünya Şampiyonası'na Yunuslu Terapiyle Hazırlanıyor
17 Temmuz 2011 Pazar Saat 11:09
Dünya Şampiyonası'na Antalya'da yunuslu terapiyle hazırlanan Yunanistan'ın engelli gülle ve cirit atma şampiyonu Eleni Prelorentzovl, "En büyük hedefim Dünya Şampiyonu olmak" dedi.

Dünya Şampiyonası'na Antalya'da yunuslu terapiyle hazırlanan Yunanistan'ın engelli gülle ve cirit atma şampiyonu Eleni Prelorentzovl, "En büyük hedefim Dünya Şampiyonu olmak" dedi.

Yunanistan'da son 4 yılın engelli gülle ve cirit atma şampiyonu Eleni Prelorentzovl, Londra'daki 2012 Paralimpik Olimpiyatları'na Antalya'da gördüğü yunus terapisiyle hazırlanıyor. Eleni'nin antrenörü ve engelli beden eğitimi öğretmeni Katerina Kaqasouri, 10 gün önce Antalya Ruh Bilim Okulu'nda yunusla sporcu tedavi yöntemlerinin kullanıldığı psikoterapi eğitimini almaya başladı. Kendi sporcusu Eleni'ye bu terapi yöntemini tavsiye eden Kaqasouri, sporcusunu okul sahibi Dr. Murat Kemaloğlu ile tanıştırdı.

Hayatında ilk kez Türkiye'ye gelen ve gelmeden önce Türkler hakkında önyargıları olan Eleni, yunuslarla yüzmenin kendisini geliştireceğine inanarak Antalya'ya geldi.

18 yaşında omurilik kanserine yakalanan ve yanlış tedavi sonucu 20 yaşında felç olan 42 yaşındaki Eleni Prelorentzovl, Bayanlar F54 klasmanında 2011 Avrupa Engelli Olimpiyatları'nda cirit atmada 3'üncü, gülle atmada 4'üncü oldu. Eleni, Dünya Şampiyonası'nda ise güllede 8'inci ve cirit atmada 6'ıncılık kazandı. Üniversite eğitimini spor gazeteciliği üzerine yapan Prelorentzovl, bu mesleği hiç yapamadan felç olduğunu söyledi. Tekerlekli sandalyeye bağlı kalmasıyla birlikte alternatif sporlara yöneldiğini

anlatan Eleni Prelorentzovl, "Güçlü vücudum ve aklım nedeniyle at binme, yüzme, dans eğitimi alarak hayata tutundum. Yunanistan'da 4 yıl önce katıldığım ilk engelli şampiyonasında cirit ve gülle atmada şampiyon oldum. Doğuştan sahip olduğum güçlü fiziğimi bu sporda değerlendirerek, ülkemdeki şampiyonluğa ambargo koydum. Bu yıl hedefim Avrupa ve Dünya Şampiyonası'nda daha iyi dereceler almak. En büyük hayalim Dünya Şampiyonu olmak" diye konuştu.

"BÜTÜN ENGELLİ SPORCULARA YUNUS TERAPİSİNİ ÖNERECEĞİM"

Antalya'daki Dolphinland Yunus Gösteri Merkezi'nde 10 gün boyunca günde yarım saat yunuslarla yüzme terapisi alan Eleni, Dünya Şampiyonası öncesi motivasyonunu arttırmak için hazırlanan farklı aktivitelere katılıyor. Yunuslarla yaptığı terapinin şampiyonaya olumlu yansıyacağını aktaran Eleni, "Yunuslarla ilk kez yaşadığım bu deneyimi kelimelerle anlatmak çok zor. Şu an her şeyi unutmuş durumdayım ve bütün motivasyonumu şampiyonaya odakladım. Moral olarak çok üst seviyedeyim. Benim gibi her engelli

sporcunun yunuslarla yapılan terapiyle mutlaka tanışmasını istiyorum. Aldığım terapiyi ülkemdeki diğer sporculara anlatacağım" dedi.

Antalya'nın adını yapılan uluslararası engelli yarışmalarıyla duyduğunu dile getiren Eleni, "Tabii ki Antalya'nın bir diğer özelliği de turizmle tanınması. Fakat Antalya'da engelliler için yunuslarla terapi yapıldığını hiç duymamıştım. Sporcuların motive olması için muhakkak yunuslardan yararlanması gerekiyor. Buradaki çalışmamın eylül ayında yapılacak Dünya Olimpiyatları'ndaki başarıma kuşkusuz faydası olacak" diye konuştu.

Bu yazı toplam 181 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Ayşegül DOMANİÇ YELÇE
Tam bir yıl oldu O’nu kaybedeli…
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı