22 Mayıs 2012 Salı Saat 11:56

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Belediyeye Çek-Yat Koltuklu Bank Protestosu
14 Temmuz 2011 Perşembe Saat 09:21
Muğla'nın Yatağan İlçesi'nde, 67 yaşındaki bedensel engelli Mecbure Urla, tüm ısrarına rağmen caddelerine bank koymadığını ileri sürdüğü belediyeyi,

evindeki çek-yat koltuğu yol kenarına çıkartıp, üzerine 'Yatağan Belediyesi' yazısı asarak protesto etti. CHP'li Belediye Başkanı Haşmet Işık, kendisine böyle bir talep gelmediğini belirterek, caddeye yeteri kadar bank konulması için talimat verdiğini söyledi.

Mecbure Urla, komşularıyla birlikte bir süre önce belediyeye başvurup, evlerinin bulunduğu Akyol Mahallesi, Yusuf Koç Caddesi'ne oturmaları için bank konulmasını istedi. Ancak, bir kaç kez bu isteklerini yinelemelerine rağmen caddeye bank konulmadı. Bunun üzerine sinirlenen bedensel engelli Urla, evindeki çek-yat koltuğu evinin önündeki yola çıkarttı. Urla, tepkisini dile getirmek için de üzerinde 'Yatağan Belediyesi' yazılı bir kartonu koltuğun arkasındaki duvara astı. Belediyenin yandaşlarının bahçelerine kadar bank koyduğunu ileri sürüp, "Evimin bulunduğu cadde yokuş. Genelde bu mahallede oturanlar yaşlı kişiler. Çarşıdan dönerken yorulduğumuzda ya da akşam üzerleri kapımızın oturabilmemiz için bir bank konulmasını rica ettik. Ancak, bir bankı bize çok gördüler. Ben de bunun üzerine evimdeki çek-yat koltuğu çıkarıp, çözüm ürettim. Belki utanır, bir bank koyarlar" dedi.

"YETERİ KADAR BANK KONULACAK"

CHP'li Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, konudan bilgisinin olmadığını belirterek, "Bana böyle bir talepte bulunan olmadı. Protesto şeklini yakışıksız buldum. Ancak, bize ulaşmış olsa mutlaka gereği yapılırdı. Görevli arkadaşlara gerekli talimatı verdim. Söz konusu caddeye yeteri kadar bank konulacak. Bugüne kadar hiçbir vatandaşımızı belediyemizden eli boş döndürmedik" dedi.

Bu yazı toplam 104 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Ayşegül DOMANİÇ YELÇE
Tam bir yıl oldu O’nu kaybedeli…
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı