"Başarınla gurur duyuyoruz" diyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, genç kıza, "Sana destek anlamında ben de sizin mahalledenim ve ablanım. Her türlü ihtiyacında yanındayım" dedi.
Doğuştan görme engelli olmasına rağmen komşularının desteğiyle çalışıp Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) 1046'ncı olan ve bu başarısıyla Yeni Asır Gazetesi'ne "Mahallenin Şampiyonu" başlığıyla manşet olan Ayşegül Derin'e (18), Ankara'dan 'tam destek' geldi. Ayşegül Derin'i cep telefonundan arayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, genç kıza, başarısıyla gurur duyduğunu belirterek, "Mahallendeki ablalarının yardımıyla elde ettiğin başarını gazetede okudum. Sana destek anlamında ben de sizin mahalledenim ve ablanım. Seninle gurur duyuyoruz. Sonuna kadar arkandayız" dediği öğrenildi.
KOMŞULAR YARDIMCI
Bornova Mevlana Mahallesi'nde yaşayan ve doğuştan görme engelli olan Ayşegül Derin'in (18) okuma azmi, komşularının verdiği destekle birleşti. Komşularının "sesleri", Ayşegül'ün gözleri olunca milyonların yarıştığı LYS'de derece de beraberinde geldi. Ayşegül'ün bir komşusu onun için test kitaplarını okurken, bir komşusu matematik çalıştırdı. Başka bir komşusu tarih derslerinde, bir diğeri edebiyat derslerinde yardımcı oldu.
Girdiği sınavda büyük başarı gösteren Ayşegül Derin, TS-1 türünde 475 puan, TS-2'de 483 puan aldı ve üniversiteye yerleşirken engellilere verilen ek puanla yaklaşık 500 puana ulaştı. Genç kızın okuma azmi ve komşularının inanılmaz desteği ile gelen başarının hikayesini ise Yeni Asır, geçtiğimiz Pazartesi günü "Mahallenin şampiyonu" başlığıyla manşetine taşıdı.
'SİYASETE ATIL'
Haberi okuyan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise, önceki gün Ayşegül Derin'i telefonla arayarak tebrik etti. Ayşegül'e "Merhaba canım, ben Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin" diyerek söze başlayan Bakan Şahin'in, "Başarını gazetede okudum. Senin başarınla gurur duyuyorum. Bir ihtiyacın olursa bana ulaşabilirsin. Her şekilde sana yardım etmeye hazırım. Sana destek anlamında ben de sizin mahalledenim" dediği öğrenildi.
Ayşegül'e hangi okulları tercih yaptığını soran ve "Boğaziçi Üniversitesi Pisikojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü" yanıtını alan Bakan Şahin'in, "İnşallah Boğaziçi Üniversitesi'ni kazanırsın. Başarılarının devamını diliyorum. İleride inşallah siyasete atılırsın ve birlikte çalışırız. Tekrar tebrik ederim, Allah başarılarını daim etsin. Anne ve babana hürmetler" ifadelerini kullandığı belirtildi.
ÖRNEK OLDU
Bakan Şahin'in kendisini aramasından çok mutlu olduğunu belirten Ayşegül Derin, "Çok sıcak bir konuşma yaptık. Çok Heyecanlandım. İlk defa üst düzey biriyle konuştum. Başarımı takdir ettiğini söyledi. Benim başarımı duyurduğunuz için Yeni Asır ailesine çok teşekkür ederim" diye konuştu.
Ayşegül Derin, engelli bir birey olarak başarmak için çok daha fazla çalışmak zorunda kaldığını belirterek, "Komşularım çok destek verdi. Tüm ders kitaplarımı bana okudular. Eksik olduğum derslerde çalıştırdılar. Benim başarımın herkese örnek olmasını istiyorum. İsteyince herşeyi yapabilmenin güzel bir örneğiyim" diye konuştu.
Bu yazı toplam 85 defa okundu.