Bizimköy Engelliler Üretim Merkezi Vakfı çalışanları, yöneticilerin kendilerine iyi davranmadığı ve maaşlarının düşük olduğu gerekçesiyle
Bizimköy Engelliler Üretim Merkezi Vakfı çalışanları, yöneticilerin kendilerine iyi davranmadığı ve maaşlarının düşük olduğu gerekçesiyle bir süre önce iş bırakmış ve yapılan eylemin ardından Kocaeli Sanayi Odası 20 işçinin işine son vermişti.
Yaşanan süreçle ilgili tepkilerini dile getirmek ve vaat edilen haklarını almak için bugün bir eylem yapan Bizimköy çalışanı 50’ye yakın engelli işçi öğlen saatlerinde Kocaeli Sanayi Odası önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdiler. Halkevleri Engelli Hakları Atölyesi'nin de otobüslerle İzmit'e giderek destek verdiği eyleme TKP, ÖDP ve EMEP il örgütleriyle, KESK Kocaeli Şubeler Platformu yöneticileri de katıldı.
Kocaeli Sanayi Odası önünde atılan işçiler adına yapılan açıklamayı Sunay Baylan okudu.
Baylan açıklamasında, bizlere bu vaatler verilirken bugüne kadar hep yalan söylendi. Her ayın yedisinde almamız gereken ve hakkımız olan maaşları hep geç aldık. 4 yıldır hiçbir şekilde maaşımıza zam yapılmadı. Amirlerimiz tarafından hakarete ve küfüre maruz kaldık dedi.
Biz bu sorunları dile getirdiğimiz için işimizden olduk diyen Baylan açıklamasına şöyle devam etti; “Bizimköy Engelliler Üretim Merkezi Yönetim Kurulu ve ipleri gerçek anlamda elinde tutan Kocaeli Sanayi Odası Başkanlığı işçiye ve özel olarakta engelliye işçiye düşman olduğunu açıkça göstermiştir. Bizler yakmadık, yıkmadık, kırmadık. Kimseyi yıkacak, vuracak fiziksel güce de sahip değiliz. 4 yıldır emek verdik Kapının önüne konulmak için ne yapmış olabiliriz. Bizler işe geri alınarak haklarımızın iade edilmesini ve engelli işçiler olarak vakıf yönetiminde bulunmayı talep ediyoruz”
Öte yandan hakkında çıkan iddialarla ilgili olarak dün basına demeç veren Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’da, atılan işçilerin özür dileseler bile işe geri alınmayacaklarını ve kendisinin para kazandırmakla değil iş öğretmekle mükellef olduğunu ileri sürdü.
Zeytinoğlu’nun yaptığı bu açıklamalar işçiler arasında, “asıl engellinin kim olduğu anlaşıldı” şeklinde yorumlara neden oldu.
(soL-Kocaeli)
Bu yazı toplam 144 defa okundu.