11 Şubat 2012 Cumartesi Saat 18:20

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu Engeli Aşamadı
19 Mart 2010 Cuma Saat 00:40
Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesinde engelli vatandaşların kurumlara ulaşmaları konusunda sorun yaşadıkları belirtildi.

Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesinde engelli vatandaşların kurumlara ulaşmaları konusunda sorun yaşadıklarını belirten Damla özgereksinimliler derneği Meslek eğitim ve üretim merkez müdürü Ahmet Efe Akdoğan, yetkililerin bu konuda acilen çözüm üretmeleri gerektiğini belirti.
Bu konuda bir basın açıklaması yapan Damla özgereksinimliler derneği
Meslek eğitim ve üretim merkez müdürü Ahmet Efe Akdoğan; “ İlçemizde yıllar önce yapılan ve devlet himayesinde olan birçok binamızın engellilere göre dizayn edilmeyişi bizleri üzmektedir. Ancak teknoloji o kadar gelişti,ki zamanında yapılan bu hataların telafisi de mümkündür.Özellikle Hükümet binası,İlçe halk kütüphanesi,ve Belediye düğün salonu gibi halkın sürekli kullanma ihtiyacı duyduğu bu gibi yerlerin bir an önce gözden geçirilerek binaların dış cephesinden bile olsa engellilerin kullanabileceği ve hayatlarını kolaylaştırabileceği cam kafesten oluşan asansörler yapılabilir.Özellikle tekerlekli sandalyeli kaderdaşlarımın buralarda yaşadığı sıkıntılara şahit olduk.21.yüzyılda ve AB,ye girme sürecinde bu görüntüler çirkin olduğu kadar bizleri derinden üzmektedir.Bu konuda yetkililerden duyarlılık bekliyor,bu talebimizin de bir an önce karşılanmasını bekliyoruz.”dedi

İsmail Arslan'nın Haberi.

kaynak.sanliurfa.com

Bu yazı toplam 88 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı