Engelli Hakları ve Engellilerin Eğitime Erişimi Hakkındaki Bilgilendirme Toplantısı Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisinin Ev Sahipliğinde Yapıldı.
Sabancı Vakfı Hibe Programının desteklediği ve Anne Çocuk Eğitim Eğitim Vakfı (AÇEV) tarafından yürütülen "Kadınların Çok Yönlü Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında, engelli hakları ve engellilerin eğitime erişimi hakkındaki bilgilendirme toplantısı Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisinin ev sahipliğinde yapıldı.
AÇEV Sorumlusu Hilal Gençay, lise ve üniversite öğrencileri ile sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin katıldığı toplantıda, dünya nüfusunun yüzde 10'unun engelli olduğunu söyledi.
Gelişmekte olan ülkelerde nüfusun yaklaşık yüzde 2'sinin eğitim imkanından yararlanabildiğine değinen Gençay, Türkiye'de nüfusun yüzde 12'sini engellilerin oluşturduğunu vurguladı.
Engelliler Kültür Sanat Derneği Başkanı Ayhan Zenbilci ise bireylerin birbirini tanıması ve birlikte yaşamasının temel amaç olması gerektiğini belirtti.
İnsanların farklı özelliklere sahip olduğuna işaret eden Zenbilci, bedensel engellilerin yaşadığı sorunlar konusunda bilgi verdi.
- BURSA (Anadolu Ajansı)
Bu yazı toplam 108 defa okundu.