Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatıyla bu destek il dışına da taştı. Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından organize edilen çalışma
ile il dışında faaliyet gösteren 21 amatör spor kulübü, 18 okul spor kulübü ve İstanbul’daki 6 engelli spor kulübüne daha sağlıklı şartlarda spor yapabilmeleri için 7513 adet spor malzemesi yardımı yapıldı.
Her yıl geleneksel olarak İstanbul’un 39 ilçesinde 750 amatör spor kulübü ve 80 okul spor kulübüne futbol başta olmak üzere, basketbol, voleybol, taekwando, karate, judo ve güreş branşlarında malzeme yardımında bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, il dışından gelen yardım taleplerine de duyarsız kalmadı.
BULGARİSTAN VE YUNANİSTAN’A YARDIMİstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatıyla İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışma kapsamında Güneydoğu başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinde sportif faaliyetlerini sürdüren 19 amatör spor kulübü ve 18 okul spor kulübüne malzeme yardımında bulunuldu. Büyükşehir’in yardımları bununla da sınırlı kalmayarak ülke sınırlarını aştı. Bulgaristan’da bulunan Rodopi Spor Kulübü ve Yunanistan’da mücadele veren Karaköy Spor Kulüplerinden gelen yardım talepleri de değerlendirilerek gerekli malzeme desteği gerçekleştirildi.
ÇEŞİTLİ İLLERDEN 19 KULÜBE DESTEK SAĞLANDIİBB Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne malzeme yardımı talebinde bulunan; Kars Emniyet Müdürlüğü Spor Kulübü, Güneşli Belediyesi Spor Kulübü, Kozcağız Belediyesi Spor Kulübü, Boyabat Çeltik Spor Kulübü, Taşköprü Spor Kulübü, Hakkarigücü Spor Kulübü, Boyabat Esnaf Spor Kulübü, Boyabat Spor Kulübü, Yığılca Spor Kulübü, Balıklar Zara Spor Kulübü, Kumluca Esnaf Spor Kulübü, Pazarköy Eğitim Spor Kulübü, Köprübaşı Spor Kulübü, Yıldırım Spor Kulübü Cumhuriyet Lisesi Spor Kulübü, Çamyurt Spor Kulübü, Büyükköy Çayeli Spor Kulübü Şalgamlı Belediye Spor Kulübü’ne futbol dalında ağırlıklı olmak üzere basketbol, voleybol, karate ve judo branşlarında malzeme yardımı sağlandı.
Ayrıca hazırlık kampı için Antalya’ya giderken otobüslerinin şarampole yuvarlanması sonucu iki sporcusu yaşamını yitiren ve birçok sporcusu yaralanan Keşanspor Kulübü’ne de zor günlerinde destek olmak amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 224 kalem spor malzemesi ulaştırıldı.
Eşofman takımı, yağmurluk, futbol forması, futbol şortu, çorap, tekmelik, antrenman yeleği, antrenman topu, maç topu, voleybol topu, spor ayakkabısı, düdük, çanta, kaban, basketbol topu, sağlık çantası ve voleybol filesi olmak üzere toplam 4 bin 619 adet malzeme il dışındaki 21 spor kulübüne gönderildi.
İL DIŞINDAKİ OKUL SPOR KULÜPLERİ UNUTULMADIİl dışındaki okul spor kulüplerini de unutmayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi çeşitli malzeme yardımı talebinde bulunan 18 okul spor kulübünü sevindirdi. Bu kapsamda gelen talepleri değerlendiren İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü;
Elazığ Maden Lisesi, Şırnak Sevgi İlköğretim Okulu, Amasya Taşova Lisesi, Samsun Dededağı Şehit İsa Kurt İlköğretim Okulu, Nevşehir Çalış İlköğretim Okulu, Tokat Reşadiye Anadolu İmam-Hatip Lisesi, Hakkari Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Mardin Akarsu İlköğretim Okulu, Van Erciş Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Iğdır Aşağı Aratan İlköğretim Okulu, Sinop Şehit Kadirler İlköğretim Okulu, Tokat, Aysel Nadide Başar İlköğretim Okulu, Manisa Anadolu İmam-Hatip Lisesi, Samsun 75. Yıl İlköğretim Okulu, Karabük Kıymet ve Mustafa Yazıcı Anadolu Lisesi, Kastamonu Polis Meslek Yüksek Okulu, Van Muradiye Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Kütahya İsmet İnönü İlköğretim Okulu olmak üzere toplam 18 okulda faaliyet içerisinde bulunan spor kulüplerine malzeme yardımlarını tasnif etti.
Okul spor kulüplerinin istekleri üzerine hazırlanan futbol, basketbol, voleybol, hentbol, badminton ve masa tenisi branşlarında çeşitli envanterler, şort, forma, ayakkabı, yağmurluk, antrenman yeleği, eşofman, dizlik, minder, file, sağlık çantası gibi birçok spor ve sporcu araç gerecini 18 okula teslim etti. Gençlik ve Spor Müdürlüğü ayrıca ilköğretim okullarının talepleri doğrultusunda sudoku, tetris, oyuncak araba gibi çeşitli malzemeleri de okullara gönderdi.
6 ENGELLİ SPOR KULÜBÜNE 983 ADET SPOR MALZEMESİ DAĞITILDIGençlik ve Spor Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın önemle üzerinde durduğu engelli sporcular için de malzeme yardımı gerçekleştirdi. Engelli sporcuların sıkıntı yaşamamaları ve daha iyi şartlarda spor hayatlarını sürdürmeleri için il içinde faaliyetlerini sürdüren 6 engelli spor kulübüne 983 kalem spor malzemesi yardımı yapıldı. İstanbul’da faaliyet içerisinde bulunan Veysel Vardal Görme Engelliler İlköğretim Okulu, Türkan Sabancı Görme Engelliler İ.Ö.O ve İş Okulu, İstanbul Özürlüler Spor Kulübü, Kartal Belediye İşitme Engelliler Spor Kulübü ve Yeditepe Engelliler Spor Kulübü’ne malzemeleri ulaştırıldı.
Eşofman takımı, yağmurluk, futbol malzemeleri (forma, şort, çorap, tekmelik), voleybol, hentbol, basketbol malzemeleri antrenman yeleği, antrenman topu, maç topu, düdük, çanta, kaban, masa tenisi malzemeleri (masa, top, file, raket), spor ayakkabı, sağlık topu, ağırlık aletler, minder, slalom çubuklar ve zilli top gibi spor envanterleri engelliler için faaliyet gösteren 6 spor kulübüne dağıtıldı.
VAN’LI DEPREMEZEDELERE YARDIM ELİİstanbul Büyükşehir Belediyesi, 7.2’lik depremle büyük bir afete uğrayan Van’daki çocukları da unutmadı. İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü, depremzede çocuklar için gönderdiği yardımları Afet Yönetim Merkezi yetkililerine teslim etti.
Bu yazı toplam 73 defa okundu.