23 Mayıs 2012 Çarşamba Saat 11:42

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cam kemikli, aslan yürekli
20 Şubat 2011 Pazar Saat 10:52
Kemiklerde kolay ve sık kırılmaya yol açan hastalığa sahip Erdal Gür, Fiziksel Engelliler Vakfı'nın yardımıyla tekerlekli sandalye sahibi olunca yaşama bağlandı

Elazığ Sivrice'nin Soğukpınar Köyü'nde 1974 yılında 'cam kemik' hastalığıyla dünyaya gelen Erdal Gür'ün, daha bebekken yürümeye çalışırken bacakları kırılmaya başladı. Tedavisi olmayan hastalığı yüzünden hiç okula gitmedi, hiç çocukluk arkadaşı olmadı. Ailesinin de hastalığı konusunda bilgisi olmadığı için 22 yaşına kadar hiç evden çıkmadı, tekerlekli sandalyesi bile olmadı. Ancak, Gür'ün ailesinin İstanbul'a taşınması hayatını tamamen değiştirdi. Burada, Fiziksel Engelliler Vakfı sayesinde tekerlekli sandalye sahibi olan Gür, vakfın okuma- yazma kursuna yazıldı. 6 ayda okuma- yazmayı öğrendi. Tekerlekli sandalyesiyle dış dünyaya açılan Gür, artık kabına sığmıyordu. Bir iş sahibi olmak istiyordu. Bir arkadaşının teklifiyle kontörlü telefon dükkânında çalışmaya başladı. Yaklaşık 10 yıldır da bir akrabasının Kartal'daki marketini işleten 37 yaşındaki Gür, "Kasada duruyorum. Para üstü veriyorum, telefonla siparişleri alıyorum. Bilgisayarda Excel, Word, muhasebe programlarını kullanıyorum. Veresiye defterini bilgisayar ortamında tutuyorum. Toptancılara siparişleri veriyorum. İlk başta para üstü vermeyi bilmiyordum. Bir gün sinirlendim, kasayı kapattım gittim. Ama yılmadım. Benim için gelen fanatik müşterilerim var. Sırf ben buradayım diye alışverişe geliyorlar" dedi.

EHLİYET BİLE ALDI

Her gün sabah saatlerinde Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği'nde de gönüllü olarak çalışan Gür, evinde kalan engelli arkadaşlarına dışarıya çıkıp sosyal hayata katılmaları tavsiyesinde bulundu. Sınavları başarıyla geçerek sürücü ehliyeti alan Gür'ün, şu anki tek hayali ise bir otomobil almak.

Bu yazı toplam 128 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Ayşegül DOMANİÇ YELÇE
Tam bir yıl oldu O’nu kaybedeli…
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı