23 Mayıs 2012 Çarşamba Saat 11:49

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çankırı Meslek Liselerine yeni dallar açılıyor.
10 Aralık 2010 Cuma Saat 14:24
Vali Uzun‘un Başkanlığında yapılan toplantıya, Milli Eğitim Müdürü Cemal AKBIYIK, Belediye Başkanı İrfan DİNÇ, İl Özel İdare Genel Sekreteri

Vali Şemsettin Uzun toplantıyı açarak Milli Eğitim Bakanlığına bildirilmesi gereken Meslek Liselerine açılması düşünülen alanlar ve bu alanlara bağlı dalların belirlenmesi amacıyla toplanıldığını belirtti. Konu ile ilgili bilgi vermek üzere Kız Meslek Lisesi Müdürü Zekiye Yılmaz  ve Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü  İsa Aslan’da katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık; İlimizde 2011-2012 eğitim-öğretim yılından itibaren Kız Meslek Lisesi bünyesinde “El Sanatları Teknolojisi Alanı-Dekoratif El Sanatları Üretimi Dalı ve Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı-Erken Çocuklukta Özel Eğitim Dalı”nın, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde de “ İnşaat Teknolojisi Alanı, Cephe Sistemleri Dalı, Mimari Yapı Teknik Ressamlığı Dalı, Beton Çimento ve Zemin Teknolojisi Dalı, Yapı ve İş Mekan Dekorasyonu Dalı”nın açılıp açamayacağı konusunun gündem maddelerinde olduğu, Kurulun karar vermesi ile bu dalların açılabileceğini, İlimizdeki ihtiyaca göre gelecek yıllarda bu dalların değiştirilebileceğini belirtti.

İlimizde, özel eğitim alan çocukların eğitimine yönelik ve inşaat sektöründe kalifiye eleman yetiştirilmesine yönelik olan bu alanların bir ihtiyaç olduğunu, Avrupa Birliği projelerinde  de engelli bireylerin hayata kazandırılması ve özgüvenlerinin artırılması için de bu konuda geniş çaplı faaliyetlerin yapıldığı kurul üyeleri tarafından belirtildi.

Toplantı sonunda Kız Meslek Lisesi bünyesinde “El Sanatları Teknolojisi Alanında;Dekoratif El Sanatları Üretimi Dalı ve Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanında; Erken Çocuklukta Özel Eğitim Dalı”nın, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde de “İnşaat Teknolojisi Alanında; Cephe Sistemleri Dalı, Mimari Yapı Teknik Ressamlığı Dalı, Beton Çimento ve Zemin Teknolojisi Dalı, Yapı ve İş Mekan Dekorasyonu Dalı”nın 2011-2012 eğitim-öğretim yılında açılmasına oybirliği ile karar verildi.

Vali Uzun, alınan kararların Milli Eğitim Bakanlığına bildirilmesini belirtti ve Kurul Üyelerine toplantıya katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Bu yazı toplam 187 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Ayşegül DOMANİÇ YELÇE
Tam bir yıl oldu O’nu kaybedeli…
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı