23 Mayıs 2012 Çarşamba Saat 11:51

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cansu’ya en güzel yaş günü hediyesi
24 Temmuz 2011 Pazar Saat 11:19
Ağzında sadece bir dişi bulunan 22 yaşındaki zihinsel engelli Cansu Bekmez, doğum günü olan 20 Temmuz’da, kalçasından yapılan kemik nakliyle, dişlerinin takılacağı çene kemiğine kavuştu.

SEYHAN Bekmez, 12 Haziran seçimi öncesi, Fatih Belediyesi’nde düzenlenen 100 engelliye tekerlekli sandalye dağıtım törenine, zihinsel engelli 2 çocuğuyla katıldı. Etkinlikte bulunan Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a zorlukla sesini duyurdu. Ağzında dişi kalmayan 22 yaşındaki zihinsel engelli kızı Cansu’nun dişlerinin yapılması için yardım istedi. Cansu’nun başını okşayıp “Dişlerin olacak” diyen Emine Erdoğan, diş doktoru Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’e, “Sen mi yaparsın, ben mi yaptırayım?” diye sordu. Emine Erdoğan’ın korumaları Seyhan Bekmez’in telefon numarasını aldı. Başkan Demir, 1 hafta önce Bekmezler’in evine gitti. Ağzında tek dişi kalan Cansu’yu İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde, fakülteden arkadaşı Prof. Dr. Gülsün Ak’la birlikte muayene etti. Cansu 20 Temmuz’da, doğum gününde, İstanbul İl Özel İdaresi Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi’nde Prof. Dr. Nedim Özer tarafından ameliyat edildi. Nedim Özer 4.5 saat süren operasyonda, kalçadan aldığı dokuyu Cansu’nun üst çenesine nakletti. Cansu’nun çenesi iyileştiğinde, kalıcı dişler çenesine çakılacak.

Bu yazı toplam 157 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Ayşegül DOMANİÇ YELÇE
Tam bir yıl oldu O’nu kaybedeli…
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı