23 Mayıs 2012 Çarşamba Saat 12:21

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çorlunun Yeni Bir Ana Okulu Var
24 Eylül 2011 Cumartesi Saat 15:11
Eski Kız Meslek Lisesinin yeni yerine taşınmasıyla yerine inşa edilen Yeni Çorlu Ana Okulu ile Çorlunun yeni bir okulu oldu.

Geçtiğimiz sene okulların tatile girmesi ile 28 Haziran’da tam anlamıyla okulu boşaltan Kız Meslek Lisesi yeni anaokulu için çalışmalar da başlatıldı. Bu zamana kadar gelinen noktada 12 sınıflı, 12 öğretmenli, 3 katı kullanılan toplamda 270 öğrencinin olduğu bir Ana Okulu meydana getirildi.

İlk olarak 1968 yılında Eğitim hayatına başlayan binada bütün elektrik tesisatı, su tesisatı yeni baştan değiştirildi. Okulun duvarları boyandı, minikler için her şeyin en güzeli düşünülerek güzel bir Ana Okulu meydana çıktı.

Bu sene Okulun yeni eğitim öğretim yılına yetişemeyeceğinden tereddütte kalan veliler çocuklarını bu okula yazdırmak istemedi. Fakat gelinen nokta sonrasında 2011–2012 Eğitim-Öğretim yılına tam anlamıyla hazır olan okul’da öğrenci sayısının bu seneye oranla bir daha ki sene daha fazla olacağı bilgisi edinildi.

Bunun yanında Yeni Çorlu Ana Okulunda 3 sınıf 6 şubeli bir engelli sınıfının da olduğu belirtildi. Okulun kurucu Müdürü Yadigar Yıldırımhan, “Bu engelli sınıflarımızda 10 görme engelli, 10 sağır ve konuşma engelli, 10 dav sendromlu öğrencimiz bulunmaktadır” dedi.

Minik öğrenciler için gayet hijyenik ve güzel bir ortamda hazırlanmış yemekhane bulunmakta. Bu Okulun yapım aşamasında tadilat çalışmalarında ustalarla birlikte okul öğretmenlerinde var güçleriyle çalıştı ve Okul işte bugünkü güzel haline getirildi.
Bu yazı toplam 556 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Ayşegül DOMANİÇ YELÇE
Tam bir yıl oldu O’nu kaybedeli…
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı