23 Mayıs 2012 Çarşamba Saat 12:36

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Depremzede Aile, Engelli Çocuğun Sağlığına Kavuşmasını Hayal Ediyor
22 Ocak 2012 Pazar Saat 17:06
Van depreminin ardından Tokat'a yerleşen dört çocuklu Kılıç ailesi, 9 yaşındaki spastik engelli kızları Pınar'ın yürüyeceği günlerin hayalini kuruyor.

Van'da 23 Ekim 2011'de meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremin ardından Tokat Valiliği'nce kentteki bir eve yerleştirilen 6 kişilik Kılıç ailesi, yeni yaşam yerleri olan Tokat'ta hayata tutunmaya çalışıyor. Depremin etkisini üzerinden atmaya çalışan Songül ve Şahap Kılıç çifti, spastik engelli kızları Pınar'ın (9) sağlığına kavuşacağı günü de hayal ediyor. Çift, yürüyemeyen ve konuşamayan Pınar'ın yürüyebilmesi için alanında uzman bir hastanede gerekli ameliyatın yapılması konusunda yardım istiyor. Aile, sağ bacağı sol bacağından kısa olan ve kalça çıkığı rahatsızlığı da bulunan Pınar'ın sağlığına kavuşacağı günü iple çekiyor.

Pınar'ın annesi Songül Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önceden Van'da yaşadıklarını ve depremin ardından mecburen Tokat'a yerleştiklerini ifade etti.

Tokat'a eniştesinin vesilesiyle geldiklerini belirten Kılıç, "Aslında gelmeyi düşünmüyorduk ama çocuklarımın psikolojisi bozulmuştu, geceleri uyuyamıyorlardı. Biz de onun için Tokat'a geldik. 15 gün kadar eniştemde kaldık. Daha sonra ise baktık Van'da depremler devam ediyor, Tokat'a yerleşmeye karar verdik. Tokat Valiliği'ne başvurduk. Vali Yardımcısı, İl Afet Acil Durum Müdürü, Aşevi Müdürü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü yardımcı oldu. Allah hepsinden razı olsun" dedi.

Tokat'ta hayatlarına devam ettiklerini anlatan Kılıç, tek isteğinin kızının sağlığına kavuşabilmesi olduğunu belirterek, "Kızım şimdiye kadar 8 defa ameliyat oldu. Ameliyatları yaptırırken maddi durumumuz iyi değildi, sağ olsun akrabalar, eş, dost yardımcı oldu. Sağ bacağında kalça çıkığı vardı, sol bacağını ameliyat etmişler, yanlış ameliyat yapmışlar. Hastaneye götürdüğümüzde 'eğer iyi bir tedavi görürse yürür' dediler. Bizim maddi durumumuz iyi değil, eşim issiz. Burada insanların, büyüklerimizin yardımıyla hayatımızı devam ettiriyoruz. Maddi durumu iyi olan insanlardan yardım istiyoruz. Çocuğum yürüyebilir, desteğe ihtiyacımız var" diye konuştu.

Kızını Tokat'ta hastaneye götürdüklerini, doktorların Pınar'ın iyi bir merkezde tedavi görmesi gerektiğini söylediklerini anlatan Kılıç, yeşil kartla sosyal güvencelerinin bulunduğunu, ancak iyi bir hastaneye gidebilmek için ulaşım ve benzeri masrafları karşılayacak maddi durumlarının olmadığını söyledi.

4 çocuk babası Şahap Kılıç ise işsiz olduğunu belirterek, "Pınar burada fizik tedavi merkezine gidiyor. İki çocuğum daha okula gidiyor. Sağ olsun çevremizdeki insanlar ve devletimiz bize yardım ediyor. Şu an tek isteğimiz kızımın tedavi olması, iyi bir tedavi görürse kızım yürüyebilecek. Kendime de Tokat'ta iş arıyorum, değerli büyüklerimizden yardım bekliyoruz" diye konuştu.

Bu yazı toplam 97 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Ayşegül DOMANİÇ YELÇE
Tam bir yıl oldu O’nu kaybedeli…
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı