70 GÜNDÜR HABER ALINAMIYOR
Ailesi ile birlikte Kızılcaşehir Köyü`ne misafirliğe gittikleri sırada kaybolan zihinsel engelli 26 yaşındaki Dilek Başbağ’dan 70 gündür haber alınamadı.
Anne Durdane Başbağ, baba İsmail Başbağ ve ağabey Hasan ve Erhan Başbağ, her gün Kızılcaşehir köyüne giderek Dilek’i arıyor. Anne Durdane Başbağ, kızının fotoğrafı ile köydeki evleri tek tek ziyaret ederek, kızını gören ve duyan olup olmadığını soruyor. Önüne gelen herkese kızının fotoğrafını göstererek, "Ne olursunuz kızımdan bana bir haber verin." diye ağlayan acılı anne, köyle kızını mutlaka gören birisinin olduğuna inandığını söyledi. Kızının kaçırıldığını düşündüğünü belirten Durdane Başbağ, "Kızımı kaçıranları Allah’a havale ediyorum. Yer yarıldı içine mi girdi? Mutlaka bir gören olmalı. Kızım benden ayrı bir yere gidemez. Benden 10 dakika ayrılamaz. Mutlaka kaçırıldı. Kızım rehabilitasyon merkezinde eğitim görüyor. Tek başına bir yere gitmez." diye konuşarak gözyaşlarına hakim olamadı.
KAÇIRILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ
Dilek Başbağ’ın ağabeyi Erhan Başbağ da kız kardeşinin kaybolduğuna inanmadığını söyledi. 23 Mayıs’tan bu yana dağ, taş demeden aramadık bir yer bırakmadığını belirten Başbağ, "Kardeşimin kaybolduğuna inanmıyorum. Kaçırıldığını düşünüyoruz. Eski bir arabam var, gerekirse onu satıp sonuna kadar arayacağım." dedi. Dilek Başbağ’ın büyük ağabeyi Hasan Başbağ ise, "Aramadığımız yer kalmadı. Kız kardeşimiz kaçırıldı. Emniyet güçlerinden ve köylülerden bu konuda yardım bekliyoruz. Köylüler bu konuda pasif kalıyor. Bildikleri bir şeyler olduğuna inanıyoruz. Yapmadığımız bir şey kalmadı. Bittik ardık. Bilenlerin insaniyet namına yetkililere bilgi vermesini bekliyoruz." diye konuştu.
YARDIM BEKLİYORUZ
Baba İsmail Başbağ da, "23 Mayıs’tan bu yana dağları hep geziyorum. Aramadık bir yer bırakmadım. Görenlerden yardım bekliyorum. İşimizi gücümüzü unuttuk 70 gündür kızımızı arıyoruz." dedi. İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı daha önce, Dilek Başbağ’ın bulunması için Kızılcaşehir Köyü ve çevresinde araştırma yapmıştı. Ancak kaybolduğu günden beri Dilek`ten hiç bir haber yok.
Hakan Yalçın
Bu yazı toplam 279 defa okundu.