Burdur'un Karamanlı ilçesi Manca köyünde doğuştan bedensel engelli 6 yaşındaki Hakan Kurt, 2 yıldır gördüğü fizik tedavinin ardından yürümenin sevincini yaşadı.
Doğuştan bedensel engelli olan 6 yaşındaki Hakan Kurt, Burdur Özürlüler Derneği Mübeccel Sayılı Rehabilitasyon Merkezi'nde 2 yıldır gördüğü tedavinin ardından yürümeye başladı. Rehabilitasyon Merkezi'nde yürümenin tadını çıkaran minik Hakan, dedesine ve doktoruna koşarak sarılmanın mutluluğunu yaşadı. Torununun her gün 'Allah'ım beni yürüt' diye dua ettiğini anlatan dede Halil Kurt, Hakan'ın erken doğum sebebiyle bedensel engelli olduğunu söyledi. Kurt, "Hakan erken doğdu, beyni su topladığı için
kafasına platin taktılar. Beyni su toplayınca sakat kaldı. 2 yıldır fizik tedavi görüyor. Hakan konuşmaya başlayınca her zaman dua etti. Doktorumuzun ilgisi ve Hakan'ın azmiyle Allah'a çok şükür yürüyor, koşuyor. Allah'ıma binlerce kez şükrediyorum ki evladımın sesini duydu. Onun yürümesine izin verdi" diye konuştu.
Burdur Özürlüler Derneği Mübeccel Sayılı Rehabilitasyon Merkezi Fizik Tedavi Uzmanı İbrahim Engin Elduran ise, Hakan'ın ilk geldiğinde çok pasif olduğunu ifade etti. Fizik tedaviye başladığında önce apalamaya başladığını belirten Elduran, "Hakan çok azimli bir çocuk, ilk geldiğinde çok pasifti. Fizik tedavide ilk aşamada apalamayı öğrendik, sonra ayakta ve dengede durmayı başardık. Hakan seanslarda hep 'Allah'ım beni yürüt' diye dua etti. İki yıl süren fizik tedavi sonrası ve Allah'ın kudretiyle Hakan
yürüyor. Engelli çocuklarımızın tedavilerinin başarıyla sonuçlanması bizim en büyük mutluluğumuz" şeklinde konuştu.
Bu yazı toplam 101 defa okundu.