23 Mayıs 2012 Çarşamba Saat 13:25

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dünya İkincisi Oldular Ama Çalışacak Yerleri Yok
03 Haziran 2010 Perşembe Saat 14:16
Antalya'da düzenlenen Görme Engelliler Judo Dünya Şampiyonası'nda dünya ikincisi olan görme engelli milli bayan sporcular, çalışacak yer bulamıyor.

Judo Milli Takım Antrenörü Hakan Ilıkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yenimahalle Halk Eğitim Merkezi'nde 6'sı görme engelli, 30 kadar sporcunun katılımıyla yaklaşık bir seneden bu yana devam eden judo kurslarının, Yenimahalle Halk Eğitim Müdürü'nün talimatıyla sona erdirildiğini savundu.

Merkezde çalışmalarını sürdüren görme engelli bayan milli judo takımında yer alan sporcuların, 25-28 Mart tarihlerinde Antalya'da düzenlenen Görme Engelliler Dünya Judo Şampiyonası'nda dünya ikincisi olduğunu belirten Ilıkan, bunun da Yenimahalle Halk Eğitim Merkezi'nin web sayfasında yayınlanan haberde ''gururla'' duyurulduğunu söyledi.

Ilıkan, şöyle konuştu:

''Buna rağmen milli takımın da sporcusu olan judocular şok bir kararla ortada bırakılmış, yeni bir yer göstermeden kapıya kilit vurulmuş ve 'burada bu faaliyet bitti' denilmiştir. Gerekçe olarak da 'Klima odasında çalışıyorsunuz. Sağlıksız bir ortam. O yüzden kapatıyoruz' denilmiştir. Klima dairesindeki klima, dünya kadar para ödenip alınmış olan ve çalıştırılmayan bir klimadır. Bu klimanın önü, ufak bir harcama ile alçıpanla kapatılıp, çalışmalara devam edilebilecekken ya da başka bir çalışma yeri sağlanıp, çözüm bulunulması gerekirken, görme engellilerden ve diğer çocuklardan bir an evvel kurtulmayı düşünen Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ertuğrul Sekreter beyin istediği olmuş ve sporcular ortada bırakılmıştır.

Üstelik, 'minik sporcuların Temmuz ayında Türkiye şampiyonası var. Yine yakın tarihte görme engellilerin İngiltere'de çalışma kampı var. Çalışmayı kesmemiz doğru olmaz. Yer bulana kadar biraz bizi idare edin' denmesine karşın kapıya kilit vurulmuş ve antrenmanlar sona erdirilmiştir.''

-YENİMAHALLE HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRÜ SEKRETER-

Yenimahalle Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ertuğrul Sekreter ise sona erdirildiği iddia edilen kursların proğramını tamamlayan, sürelerinin sonuna gelen kurslar olduğunu söyledi.

Sekreter, şöyle dedi:

''Hiç kimse onlara sahip çıkmazken biz kucak açtık. Bizim genel salonumuzda çalışmalarını önerdik, ancak onlar müstakil bir yer istediler. Biz de klima dairemizi düzenlettik. Klima dairesinde çalıştılar, ancak aralarında görme engelli sporcular var. Bu arkadaşların, çalışmalarda bir yerlere çarparak sakatlanmaları bizi çok zor duruma sokacaktı, ancak yine de klima dairesini tahsis ettik ve kurslar tamamlandı. Ayrıca çalışma açısından yerin sıhhi olması lazım. Ayrıca bu çocukların bazılarının bazı kulüplerin lisanslı sporcusu olduğunu öğrendik. Lisanlı sporcuya 'kurs veriyorum' demek biraz hileli davranmaktır. Bu kulüpler çıkıp, 'benim sporcuma ne kursu veriyorsun' dese söyleyecek sözümüz yok.''

aa

Bu yazı toplam 176 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Erdem Uygar
Skandal!
İnsan gerçekten şaşırıyor ve çok üzülüyor...
04 Haziran 2010 Cuma Saat 01:41
Ayşegül DOMANİÇ YELÇE
Tam bir yıl oldu O’nu kaybedeli…
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı