12 Şubat 2012 Pazar Saat 10:01

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eğitim Her Engeli Aşar
17 Ocak 2010 Pazar Saat 12:37
Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, 11 yaşında görme yeteneğini kaybettiğini hatırlatarak,

'Eğitim Her Engeli Aşar 'Kanpanyası

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, 11 yaşında görme yeteneğini kaybettiğini hatırlatarak, ''Babam, 'tahtayı, haritay ı nasıl göreceksin' diyerek, okula göndermek istememi şti. Şimdi ise milletvekili oldum'' dedi.       Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himayelerinde, Türkiye Beyazay Derneği ve ilgili bakanl ıkların i ş birli ğiyle engellilerin eğitimine yönelik yürütülen ''Eğitim Her Engeli Aşar'' kampanyası tanıtım toplantısına katılan Ayva, engellilerin sorunlarına dikkati çekti.       Dünya düzeninin orta boylu, sağ elini kullanan insanlara göre oluşturulduğunu ifade eden Ayva, ''Farkl ılıklar için bir şey yapılmamıştır'' diye konuştu.       ''Sistem özürlülere göre de yapılmal ıdır'' diyen konuşan Ayva, şunları söyledi:       ''Ben 11 yaşında kör olduğumda da okula devam etmek istemi ştim. Fakat babam, 'tahtay ı, haritay ı nasıl göreceksin' diyerek, okula göndermek istememi şti. Şimdi ise milletvekili oldum. Telefonuma program yüklettim. Tüm mesajlarımı, arayan herkesi ve her i şimi halledebiliyorum. Özürlülere yapılması gereken budur.''       Özürl üler hakkında toplumun yanlış bilgilere sahip olduğunu kaydeden Ayva, ''Biz özürl ü kavramını geçmi şten öğrendik, yaşayarak değil. İnsanlar bana üzülme derken aslında üzülmemi tavsiye etmişler'' şeklinde konuştu.        TÜRKİYE'DE 4,5 MİLYON EĞİTİMSİZ ENGELLİ VAR             Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Türkiye'de 8,5 milyon engelli vatandaştan 4,5 milyonunun eğitimsiz olduğunu ifade ederek, ''Bize düşen görev, engelli vatandaşlarımızı en kısa sürede okuryazar yapmaktır'' dedi.       Kemelek, engellilerin de eğitimleri i çin çaba göstermesi gerektiğini vurgulayarak, ''Hedefleri iyi oluşturmak gerekir. Yasaları koyma yetmiyor, yasaları uygulamak da gerekiyor. Engelli vatandaşlarımızın da azimli olması lazım'' diye konuştu.       TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut ise 2005 y ılına kadar engellilere yönelik korumacı bir yasanın olmadığını kaydederek, ''Toplumun onda biri engelli vatandaşlarımızdır. Hi çbir anne baba, 'ben engelli değilim, çocuğum da değil' diyerek duyarsız kalamaz'' diye konuştu.

Bu yazı toplam 102 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı