12 Şubat 2012 Pazar Saat 10:01

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eğitimle Engeli Aşalım
31 Aralık 2009 Perşembe Saat 15:21
Hamburg`da faaliyetlerini yürütmekte olan Avrupa Türk Engelliler Derneği (AVTED), 2010 yılının engelliler için eğitim yılı olarak kabul edilmesini talep etti.

HAMBURG - Eğitim her engeli aşar diyen AVTED Başkanı Cemil Çelik, Avrupa`da kesin sayısı bilinmeyen ve bizim ulaşabildiğimiz 300`den fazla eğitime muhtaç engelli bulunuyor. AVTED, Türkiye Dışişleri Bakanlığı ve Konsolosluklar Daire Başkanlığı, Avrupa`daki engellilerin araştırılması konusunda ortak istatistik çalışmalarını yürütmektedir dedi. Türkiye`de de 8,5 milyon engelli olduğuna dikkat çeken Çelik, Engelli vatandaşlarımızın yaklaşık 4 milyonu eğitim alamıyor. Eğitimdeki engeli aşmak için el ele vererek Eğitim her engeli aşar, 2010 AVTED Eğitim Yılı kampanyasına destek verelim dedi. Kampanyanın amaçlarına değinen Çelik, Hedefimiz eğitime katılan engellilerin oranının en az yüzde 50 artması, eğitimde olan engellilerin ileri eğitime özendirilmesi, okul öncesi eğitimin artırılması, okulların engelli dostu haline getirilmesi ve toplumun en az yüzde 10`unun engelli eğitimi konusunda bilinçlendirilmesidir dedi. En büyük engelin eğitimsizlik olduğunu ifade eden Çelik, Eğitim azim ve sabırla tamamlanır. Eğitim sonrasında hayata yeni kapılar açılır. Dernek olarak engelli ve ailelerinin yanındayız. Ailenizde ya da çevrenizde engelliler varsa bize ulaşın, onları da eğitime kazandıralım çağrısı yaptı. Çelik engellilerin eğitimi ve meslek öğrenmeleri konusunda yardımseverlerin desteğine de ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Bu konuda daha fazla ayrıntıya www.avted.com internet sitesinden ulaşılabilir.

Bu yazı toplam 130 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı