24 Mayıs 2012 Perşembe Saat 00:33

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
En büyük hayali diğer çocuklar gibi olmak!
23 Nisan 2009 Perşembe Saat 17:04
MUĞLA- Muğla Atatürk İlköğretim Okulunda eğitim gören 11 yaşındaki bedensel engelli Ege Bektaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerine 3 tekerlekli bisikletiyle katıldı.

Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Şerif Şalk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerine 5. sınıf öğrencisi bedensel engelli Ege Bektaş'ın da katıldığını belirterek, ''Öğrencimizin anne ve babası yok; bakımını Babaannesi yapıyor, okul ihtiyaçlarını ise biz karşılıyoruz.'' dedi.

Doğuştan kalça çıkığı nedeniyle yürüme güçlüğü yaşayan Bektaş'ın yaşama sevinciyle dolu, başarılı bir öğrenci olduğunu anlatan Şalk, ''Onun bir gün güzel şeyler başaracağına inanıyorum. Öğretmenleri ve arkadaşları onu çok seviyorlar'' diye konuştu.

Okulun aldığı karar doğrultusunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerine, yürümesini kolaylaştıran 3 tekerlekli bisikletiyle katılan bedensel engelli Ege Bektaş, çok sevinçli olduğunu belirterek, ''En büyük hayalim sağlıklı bir insan olmak. Okulda arkadaşlarımla futbol bile oynuyorum. Sağlıma kavuşursam asker veya polis olmak isterim. Öğretmenlerimin ve arkadaşlarımın verdiği destek sayesinde okulda zorlanmıyorum'' diye ifade etti.

Bu arada, Atatürk İlköğretim Okulunda bedensel engelli öğrencinin günlük yaşamını kolaylaştırmak amacıyla bir dizi düzenlemeye gidildiği, merdivenlerin de engelli öğrenci için yeniden yapıldığı öğrenildi. (AA)

Bu yazı toplam 140 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Ayşegül DOMANİÇ YELÇE
Tam bir yıl oldu O’nu kaybedeli…
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı