24 Mayıs 2012 Perşembe Saat 00:39

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
En yürekli seyirci Onur
09 Şubat 2012 Perşembe Saat 02:50
Karadeniz Bakır İlköğretim Okulunun başarılı öğrencisi bedensel engelli Onur Altun, spor yapamasa bile tribünlerdeki yerini aldı.

Onur, 7 Mart Spor Kulübü Hentbol Takımı’nın 12 numaralı forması ile kaleciliğini yapan abisi Murat Altun’a destek verdi.

5 Ocak 2012 Pazar günü 7 Mart Spor Kulübü Artvin’de kendi sahasında oynadığı Cent Koleji Spor Kulübü ile yaptığı maçta, Onur Altun, anne ve babası ile birlikte geldiği maçta arkadaşlarıyla tribünden maç boyunca tezahürat yaparak takımına destek verdi. Maç hakkında konuşan anne Melahat Altun şunları söyledi: “ Bu Pazar günü ailecek büyük oğlumu seyretmek için tribünlerden yer aldık. Bu maça gelmemize en büyük etken Onur oldu. Onur abisini çok seviyor. Hentbol takımında oynayan abisini gururla seyretmek ve ona destek vermek için geldi. Hal böyle olunca Onur’u kucağımıza alıp getirdik. Onur doğuştan engelli; hidrosefali hastası, belden aşağısı tutmuyor. Her yere götüremezsek de yıllardır eğitimini alması için sabah akşam sürekli okula taşıyarak eğitim almasını sağladık.

Onur okulda sevilen, dersteki başarısı ile de örnek gösterilen öğrencidir. Büyük oğlum gibi Onur’un da top koşturmasını, özgürce hareket etmesini isterdim. Özel durumundan dolayı Onur, bunları yapamıyor. Ancak Onur gibi bedensel engelli çocukların da spor yapabildiklerini biliyorum. Ama Artvin’de böyle bir imkan yok, ayrıca mekan da yok . Spor alanlarını, engelliler içinde uyarlı yapılması önemli. Bugün Onur’un tribünlere, kucağımızla taşıyarak getirdik. Normal de tekerlekli sandalye kullanmakta. Onur büyüyor, ağırlaşmaya başladı. Taşımakta güçlük çeksek de bugün ilk kez abisini seyretmek için tribünlerde yerini aldı. Onur, maç boyunca heyecanla tezahürat yaparak takımını destekledi. 7 Mart Spor flamasını maç boyunca salladı. Belki de Onur’un şansıydı. Zor maçı bir puanla kazandılar. Altun ailesi olarak oğlumuzu hem de Artvin 7 Mart Spor’u desteklemek için kalan beş maçta da tribünlerde yer alacağız. Maç oynayan kadar tribünden seyreden içinde çok heyecanlı bir 60 dakika geçti. Tüm takıma göstermiş olduğu başarıdan dolayı çok teşekkür ediyorum.

Tribünlerin ve 7 Mart Spor’un maskotu olan Onur Altun, 08 Haber’in sorularına cevap verirken gözlerindeki ışık, yaşama bağlılığı dikkatlerden kaçmadı.

Onur ilk kez abisi Murat’ı maçta seyretmek için geldiğini söyledi. Abisinin kaleci olarak takımda 12 numarayla yer aldığını anlattı. Tek sıkıntısının oyuncular gibi kalecinin sık sık değişmediğini, abisinin kaledeki kurtarışlarını izleyemediğini söyledi. Onur Altun şunları anlattı: “ Ancak bugün annem ve babamdan beni karşılaşmaya getirmelerini istedim. İyi ki getirmişler. Ben de top görünce ayrı heyecanlanıyorum. Ben de oynamak, koşmak isterdim, ancak olmuyor. Benim de yapabileceğim spor dalları olabilir. Kollarım güçlü, kollarımı kullanarak sportif faaliyetler yapabilirim. İnşallah bizlere de spor ortamları hazırlanır, spor yapmak için hocalarımızda bizleri eğitirlerse, imkan verirlerse biz de spor yaparız. Yazın yaz spor okulunda bizlere de kurslar açılmasını istiyorum.” dedi.

Onur Altun: “ Önümüzdeki maçlarda ağabeyimi kalede seyretmek istiyorum. Buradan sizlerin aracılığıyla Murat Ülker Hocamıza duyurmak istiyorum. Gelecek haftada ben ve ailem tribünden yerimi alacağım. Herkesi 7 Mart Spor Kulübüne destek vermeleri için Cumartesi günü Artvin Çoruh Üniversitesi Spor Salonu’na bekliyorum. Engelli kardeşlerimi; sağlamı kadını erkeğiyle, yaşlısı genciyle takımımıza destek olmak için tribünleri dolduralım. Bizim desteğimizle maçı kazanacaklarına inanıyorum. 7 Mart Spor’a ve abiyim Murat’a başarılar diliyorum.” dileyerek duygularını dile getirdi.,

Maç sonunda takım sporcuları, taraftarları, Onur Altun’u takımın maskotu yaparak kucağına alıp hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Bu yazı toplam 55 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Ayşegül DOMANİÇ YELÇE
Tam bir yıl oldu O’nu kaybedeli…
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı