12 Şubat 2012 Pazar Saat 13:46

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Engelli Annesine Gözaltı Rezaleti
27 Ağustos 2010 Cuma Saat 16:00
Başbakan yardımcısı ve AKP Manisa milletvekili Bülent Arınç'ın miting için gittiği Orhangazi'de engelli annesine gözaltı rezaleti yaşandı.

Referandum çalışması vesilesiyle AKP Orhangazi İlçe Başkanlığının düzenlediği ve Başbakan yardımcısı Bülent Arınç'ın konuşmacı olarak katıldığı EVET mitinginde yaşanan gözaltı rezaleti tepkiyle karşılandı.

ihinsel engelli Fatih Kan'ın annesi Sabriye Kan, Bülent Arınç'ın mitingini başındaki CUMOK yazan şapkayla gidince hiçbir gerekçe gösterilmeden polisler tarafından gözaltına alındı. Güvenlik görevlilerinin miting girişinde arama yapmalarına ve de miting alanında yarım saati aşkın bir süre konuşmaları dinleyen Sabriye Kan'ı polisler Bülent Arınç'ın miting alanına gelmesine birkaç dakika kala apar topar gözaltına aldılar.

Sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Orhangazi Emniyet Müdürlüğünde bekletilen Kan, Bülent Arınç'ın ilçeden ayrılmasından sonra iftar saatine yakın serbest bırakıldı. Yaşadığı şok nedeniyle kısmi sinir krizi geçiren KAN, sorumlulardan şikâyetçi olacağını belirtti. Hiçbir gerekçe gösterilmeden sadece başındaki CUMOK yazan şapka nedeniyle gözaltına alınan Kan "Bir yandan kadın hakları ve engelli haklarından söz ediyorlar, bir yandan da sorgusuz sualsiz bir kadını gözaltına alabiliyorlar. Engelli oğlumu beyimin dükkânına bırakıp her gelen siyasetçiyi dinlediğim gibi Sayın Arınç'ı da dinlemek istedim. Fakat faşizan bir tutumla karşılaştım. İftar saatine yakın beni bıraktılar. Ne yemek yapabildim ne bir şey. Engelli yavrumu akşam akşam aç bıraktılar, beni kadın halimle hiçbir gerekçe göstermeden ve de beyime haber vermeden karakola aldılar. Bunların demokrasi anlayışları bu mu. Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağım" diyerek yaşadığı haksızlığa tepki gösterdi. Sabriye Kan mesai saati içinde Savcılığa suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

Bu yazı toplam 543 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
İrfan Aydın
Bu faşist kafayla mı Engellilerin haklarını koruyacaklar
yazıkjlar olsun. işte AKPnin faşist kafa yapısı. bu halleriyle mi engellilerin haklarını koruyacaklar. hukuk nerede belli değil. bu kadıncağız PKK şapkası taksaydı hiç birinin sesi çıkmazdı. dempkrasi derlerdi. engelli derneklerini ve Türkiye Sakatlar Derneği Federasyonunu olayı kınamaya davet ediyorum. lütfen engelli kardeşlerimizin haklarını arayalım. bu sıradan bir uygulama değil. faşizan bir uygulama...
28 Ağustos 2010 Cumartesi Saat 13:56
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı