Sağlıklı ve mutlu bir yaşam için gerekli olan spor aktivitelerinin engelli bireyler için farklı bir önemi vardır.
Çünkü spor, engellerin yarattığı kısıtlılıklar ve stresle yaşamak zorunda olan bireylerin yaşamına farklı bir pencere açmakta, yaşam motivasyonunu artırmaktadır.
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de spor yapmak isteyen engelli sayısının giderek artmasına bağlı olarak, ilgili spor federasyonları kurulmuş, belediyeler ve spor kulüpleri bu alanda faaliyet göstermeye başlamıştır. Artık değişik engel kategorilerine uygun ulusal ve uluslararası yarışmalar düzenlenmekte, hatta olimpiyatlar yapılmaktadır.
Bu gelişmelere bağlı olarak ortaya çıkan önemli bir konu, ülkemizde engelliler için fiziksel aktivite alanında çalışan meslek elemanları arasındaki işbirliğini güçlendirmek, bilgiyi geliştirmek ve yaymak, böylece bu alanın bir bilim dalı olarak gelişimine katkıda bulunmaktır.
İşte bu amaçla düzenlenen "II.Ulusal Engelli Bireyler için Fiziksel Aktivite Çalıştayı", 11-13 Ekim 2010 tarihleri arasında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde gerçekleştirilecektir. İlk iki gün davetli konuşmacıların, sözel ve poster bildiri sunumlarının yer alacağı çalıştayda üçüncü gün uygulamalı oturumlara ve çeşitli başlıklar altında sorun saptama ve çözüm önerileri geliştirmeye yönelik grup çalışmalarına yer verilecektir.
Çalıştay Başkanı Doç.Dr.Dilara Özer'in verdiği bilgiye göre ulusal ve uluslararası düzeyde konuşmacıların davetli olduğu bu çalıştay, "Uluslararası Engelli Bireyler için Fiziksel Aktivite Federasyonu" tarafından desteklenmektedir. Çalıştay bu alanda çalışan tüm disiplinlerden öğretim elemanları, öğretmenler, lisans ve lisans üstü öğrencilerini kapsamaktadır. Çalıştay sonuç raporunun özellikle Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları, Eğitim Fakültelerinin Özel Eğitim Bölümleri, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümleri, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümleri başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlara gönderilmesi ile alanda meslek elemanı yetiştirme ve istihdam konusunda etkin politikalar oluşturulmasına katkı sağlanması hedeflenmektedir.
Engellilerle ilgili eğitim kurumlarının, ulusal ve uluslar arası yapışmalarda madalyalar kazanmış engelli sporcuların bulunduğu Bursamız'dan çalıştay programını incelemek veya katılım koşullarını öğrenmek isteyenler www.sporbilim.com adresindeki duyurular kısmından ayrıntıları öğrenebilmektedir.
Bu yazı toplam 118 defa okundu.