24 Mayıs 2012 Perşembe Saat 01:12

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Engelli bocce takımının kurulması için öncülük yapacak
17 Haziran 2011 Cuma Saat 15:11
Antalya Gönüllüleri Derneği'nin katkılarıyla düzenlenen bocce kursu tamamlandı. Kursu tamamlayanlar, bocce antrenörlük belgelerini törenle aldı.

Antrenörler, engellilere bu sporu öğreterek, engelli bocce takımının kurulması için öncülük yapacak.

Antalya Gönüllüler Derneğinin organize ettiği bocce kursunu farklı meslek dallarından 17 kişi tamamladı. Kursu tamamlayanlar için Haşim İşcan Aile Danışma Merkezinde sertifika töreni düzenlendi. Törene, Antalya Gönüllüler Derneği Başkanı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın eşi Günseli Akaydın, Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı ve Bocce Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Mevlüt Yeni ve belgelerini almaya hak kazananlar katıldı.

Törende konuşan Antalya Gönüllüler Derneği Başkanı Günseli Akaydın, kursu tamamlayanlara teşekkür etti. Yeni antrenörlerin büyük çoğunluğunun dernek üyeleri olduğunu dile getiren Akaydın, proje ile Türkiye'nin ilk engelli bocce takımını oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti. Akaydın, "Bu projeyle gurur duyuyorum. Eğitim alacak engellilerimiz bu spor dalında da başarılı olacağına inanıyorum. 65 yaş üstü yaşlılarımız için de bocce kursu açmayı planlıyoruz" dedi.

Bocce Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Mevlüt Yeni ise bu çalışmanın kendisini heyecanlandırdığını belirtti. 10 yıldır bocce sporunu yaygınlaştırmak için çabaladığını ifade eden Yeni, ilk defa bir derneğin takım kurma çabasına girdiğini belirterek, bundan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Antalya Gönüllüler Derneği Engelliler Birimi Sorumlusu Gülsüm Yılmaz da dernek olarak spora çok önem verdiklerini belirtti. Yılmaz, "Engellilerimizin yapabileceği her sportif faaliyet için öncülük yapmaya hazırız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursu tamamlayanlar belgelerini aldı. Bir haftalık eğitim alan antrenörler, öğrendiklerini engellilere öğretecek ve Antalya'da bocce takımının kurulması için öncülük yapacaklar. Kursu veren Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu Antalya İl Temsilcisi Bayram Sargın, görme engelliler dışında her engellinin bocce oynayabileceğini belirtti.

Bu yazı toplam 206 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Ayşegül DOMANİÇ YELÇE
Tam bir yıl oldu O’nu kaybedeli…
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı