12 Şubat 2012 Pazar Saat 12:49

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Engelli çocuklara atla terapi
06 Mart 2010 Cumartesi Saat 11:56
“Atım Kanadın” projesiyle zihinsel engelli çocuklara ücretsiz terapi...

Binicilik Federasyonu ve Özel Sporcular Federasyonu işbirliğiyle hayata geçirilen “Atım Kanadın” projesiyle zihinsel engelli çocuklara ücretsiz terapi hizmeti verilecek

TÜRKİYE Binicilik Federasyonu ve Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu önderliğinde zihinsel engelli çocuklara yönelik hayata geçirilen “Atım Kanadım” projesi, İstanbul Binicilik Kulübü’nde start aldı. Aydınlı Grup’un ve Galatasaray Spor Kulübü & Galatasaray Store desteğiyle, İstanbul ve Marmara Üniversitesi’nin bilimsel katkılarıyla düzenlenen proje kapsamında zihinsel engelli çocuklara ücretsiz terapi hizmeti verilecek. At terapi uzmanı Patricia Lea Williams tarafından hazırlanan programda 80 gönüllü üniversite öğrencisi görev alacak.

Nüfusun % 13’ü engelli

Türkiye’de ilk kez uygulanan program sayesinde İstanbul’da bulunan yüzlerce çocuğa terapi verilmesi amaçlanırken, projenin, İstanbul’da başlayıp kısa sürede Türkiye’deki tüm atlı spor kulüplerine yayılması planlanıyor. TBF Başkanı Armağan Özgörkey, nüfusunun yüzde 13’ü engelli olan Türkiye’de bu projenin büyük önem taşıdığını söyledi.

İstanbul’da 18 Özürlüler Merkezi’nin bulunduğunu anlatan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da “Zihinsel Engelliler Projesi” kapsamında rehabilite ettirdikleri çocukların bulunduğunu, 2008-2009 yıllarında 2 bin çocuğa atla terapi eğitimi verdiklerini dile getirdi.

İLAYDA GİBİ ATA BİNEBİLECEKLER

Projenin tanıtımı çerçevesinde 9 yaşındaki İlayda Kambur at terapisi uzmanı Patricia Lea Williams eşliğinde “Gümüş” adlı ata binerek bir gösteri yaptı. Williams, eğitim alan her engelli çocuğun İlayda kadar başarılı şekilde ata binebileceğini söyledi.

Terapatik at binişi yöntemi nedir?

TERAPATİK at binişi fiziksel, duygusal ve öğrenim engelleri olan bireylerin kas gelişimlerini, dengelerini, duruşlarını, motor hareket gelişimlerini binicilik faaliyetleriyle düzenlemeyi amaçlayan alternatif bir terapi yöntemi. Dünyanın pek çok ülkesinde değişik formlarda uygulanan bu terapi yöntemi psikiyatrlar, psikologlar, fizik tedavi doktorları, fizyoterapistler ve atla terapi uzmanlarıyla birlikte ekip olarak yürütülen terapi metodu.

Kaynak.haber.gazetevatan.com

Bu yazı toplam 85 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı