24 Mayıs 2012 Perşembe Saat 01:34

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Engelli Hayalini Engellemedi
15 Ağustos 2009 Cumartesi Saat 11:37
Akşehir Anadolu Lisesi öğrencisi doğuştan görme engelli Yasemin Çakır(20)

Akşehir Anadolu Lisesi öğrencisi doğuştan görme engelli Yasemin Çakır(20) hayalindeki Gazi Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği bölümünü kazandı. Engellerin hayalleri engelleyemediğini ispatlayan Yasemin, azmi ve başarısı sayesinde diğer arkadaşlarına da örnek teşkil etti.

Yunak Eğrikuyu Köyü’nde doğan Yasemin Çakır, doğuştan görme engeli nedeniyle ilköğretim okulunu Konya Selçuklu Görme Engelliler Okulu’nda bitirdi. OKS’de 401 puan alarak Akşehir Anadolu Lisesi’ni kazanan Yasemin Çakır bu yıl ÖSS’den 328 puan alarak Gazi Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği bölümüne yerleştirildi. Gazi Üniversitesi’nin hayalindeki üniversite olduğunu ve öğretmenlik bölümünü çok istediğini ve idealindeki bölüme yerleşmenin kendisini çok sevindirdiğini ifade eden Yasemin Çakır; “Üniversite sınavına hazırlanırken birçok zorluk yaşadım. Ama hiçbir zaman pes etmeyi hiç düşünmedim. Soru çözerken ve konu çalışırken bilgisayarımda bulunan jaus adlı ekran okuyucu programı kullandım. Bu başarımda ailemin, özellikle kardeşim Murat’ın öğretmenlerimin ve arkadaşlarımın büyük katkısı var. Beni hiç yalnız bırakmayan herkese yürekten teşekkür ediyorum.” dedi. Bütün öğrencilerinin başarılarına sevindiklerini fakat Yasemin’in başarısının kendilerini ayrıca mutlu ettiğini ve gurur duyduklarını söyleyen Akşehir Anadolu Lisesi Müdürü Ali Gürlek; “Yasemin okulumuza geldiğinde kendisi ve bizler tereddüt yaşadık. Fakat ilerleyen zamanlarda Yasemin azmi, kararlılığı ve sempatik tavırlarıyla okul idaresinin, öğretmenlerin ve öğrencilerin sevgilisi haline geldi. Kendisini ve ailesini tebrik ediyorum. Bizler daha evvel yüzlerce öğrencimizi mezun ettik. Çok başarılı öğrencilerimiz oldu. Onlarla hep gurur duyduk, sevindik fakat Yasemin’in bu başarısı bizlere çok ayrı bir mutluluk verdi. her şeyin gönlüne göre olmasını diliyor, bu başarının diğer bütün öğrencilere örnek olmasını istiyorum.” şeklinde konuştu. Bu yıl ÖSS’de okulun başarısının geçen yıla oranla iki kat daha arttığını söyleyen Okul Müdürü Ali Gürlek; “ÖSS’de tercih yapan 157 öğrencimiz arasından 105’i üniversiteye yerleşti. Geçen yıla göre başarımız iki kat arttı. Öğrencilerimizi ve ailelerini kutlar başarılarının devamını dilerim.” dedi. Engellerin hayalleri engellemediğini ispatlayan azmi ve başarısı sayesinde herkesi sevindiren Yasemin Çakır’a İstasyon Gazetesi olarak başarılarının devamını diliyoruz.

Bu yazı toplam 179 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
Ayşegül DOMANİÇ YELÇE
Tam bir yıl oldu O’nu kaybedeli…
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı