Gönül Turgut Özel Eğitim Kurumlarında eğitim gören engelli öğrencilerin yaz okulu çalışmalarında yaptıkları resim ve heykellerden oluşan sergi açıldı.
Engelsiz Yaşama Derneği'nin desteğiyle Medya Sanat Galerisinde açılan sergide, yaklaşık 70 görme ve zihin engelli öğrencinin 130 kadar resim ve heykeli bulunuyor. Sergide, pastel boya resimler ile öğrencilerin elişi kağıtları, düğmeler ve kumaşlarla yaptığı resimler de yer alıyor.
Bazı öğrenciler ile yakınlarının da katıldığı/linkz> açılışta konuşan/linkz> Gönül Turgut Özel/linkz> Eğitim Kurumlarının kurucusu ve Müdürü Gönül Turgut, öğrencilerin yapıtlarından mutluluk duyduğunu belirterek, 'Hepsini sevgiyle kutluyorum. Ellerine sağlık' dedi.
Heykel öğretmeni Tuğçe Bilgin ise öğrencilerin resim ve heykelleri yürekleriyle yaptıklarını ifade ederek, davetlilerden/linkz>, eserlerin hepsine tek tek bakmalarını istedi.
Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi ise sergi için emeği geçenlere teşekkür etti. Engellilerin eğitildiklerinde diğer bireyler gibi kendi ihtiyaçlarını karşılamalarının yanında, ülkelerine de faydalı olabileceklerini ifade eden Çelebi, devletin engellilerin özel/linkz> eğitimine desteğinin yetersiz olduğunu, bunun artırılması taleplerini, yetkililerle yaptıkları görüşmelerde dile getirdiklerini anlattı.
Mekan sponsorluğunu Medya Sanat Galerisi'nin yaptığı sergi, 5 gün süreyle gezilebilecek.
Bu yazı toplam 130 defa okundu.