İZMİR İl Milli Eğitim Müdürlüğü, zihinsel engelliler öğretmeni açığını kapatmak amacıyla sınıf öğretmenlerine yönelik sertifikalı kurs açacağını internet üzerinden
duyurup başvuruları topladı, sonra da hiçbir açıklama yapılmadan bu duyuru siteden kaldırıldı.
Öğretmenler, “Kursun akıbetini bilemiyoruz, siteye lütfedip küçük bir açıklama bile koymamışlar, bu mesleğe de saygısızlık” diye tepki gösterirken, yetkililer, “İptal yok yaza ertelendi” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü yeterli sayıda zihinsel engelliler öğretmeni bulunmaması nedeniyle, isteyen sınıf öğretmenlerini sertifakalandırarak bu çocukların öğrenim gördüğü okullara görevlendirmeyi planladı. Bu plan doğrultusunda sınıf öğretmenlerinin katılabileceği bir kurs açılacağı duyuruldu. Kursun sömerstre tatilini de kapsayan 31 Ocak - 25 Şubat 2011 tarihleri arasında yapılacağı da belirtildi. 150 kontenjanlı kursa başvurular, duyurusu gibi internet üzerinden yapıldı. Öğretmenlerin başvuruları önce okul, ardından ilçe, ardından da il milli eğitim müdürlüğünce onaylandı. Başvurularda il onayının 31 Ocak’ta sona ereceği bildirilirken, 90’a yakın sınıf öğretmeninin kurs için onay aldığı belirtildi. Zihinsel engelli öğrencilere öğretmenlik yapmak isteyen sınıf öğretmenleri kursun açılmasını beklemeye başlarken, aniden web sitesindeki duyuru, başvuru sayfaları kaldırıldı.
Kurslarla ilgili yeni bilgiler edinmek için girdikleri sitede, bu konuda hiçbir bilginin bulunmadığını gören ve büyük şaşkınlık yaşayan kursiyer öğretmenler, “Bu öğretmenlere yapılan bir saygısızlıktır. Hem başvuru alacaksın, hem kurs tarihini ilan edeceksin hem de hiçbir şey olmamış gibi ortadan kaybolacaksın, olmaz böyle şey. Madem kursu açmaktan vazgeçtiler, bunu da bir zahmet sitede yayınlasalardı, biz de ne olup bittiğini öğrenseydik. Kursun bir bölümü sömestr tatili içinde olmasına karşın biz tatilimizden feragat edip, bu kurslara katılmak istediğimizi bildirdik. Yani tatilde kurs mu olur, başka tarihte yapın demedik. Gerekçesi ne olursa olsun kursla ilgili sayfanın neden kaldırıldığı, kursun akibetinin ne olacağı bildirilmeliydi. Maalesef bir ciddiyetsizlikle karşı karşıyayız” görüşünü dile getirerek dert yandı.
Öte yandan yetkililer ise kursu iptal etmeyip, 12 Haziran sonrasına ertelediklerini söyledi. 28 Ocak- 14 Şubat arasında sömestr tatilinden sonra öğretmenlerin 11 gün daha dersler sürerken kursta olmaları gerektiğini belirten yetkililer, “Fazla olan sınıf öğretmenlerine çeşitli görevler verildi, o nedenle boşta öğretmen yok. Bu kursa katılacak sınıf öğretmenlerinin dersleri boş geçecekti, o nedenle öğretim yılı bittikten sonra yapılacak, bir erteleme söz konusu. Bakanlık tarafından düzenlenen ingilizce öğretmenlerine yönelik kurs öğretim yılı içinde yapılmış, dersler boş geçince tepki gelmişti. Benzer bir şey olmasını istemedik, erteledik. Zihinsel engelliler öğretmeni ihtiyacımız sürüyor, bu kursun amacı da bu açığı kapatmaya yönelik” diye konuştu.
Bu yazı toplam 113 defa okundu.