24 Mayıs 2012 Perşembe Saat 02:19

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Engelli seyahatine kontörlü engelleme
10 Şubat 2010 Çarşamba Saat 00:21
ESHOT’un, engelli kartlarını yıllık 750 kontörle sınırlamasına tepki gösteren 50 engelli Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı, kararın geri alınmasını istedi.

Büyükşehir Belediyesi başkanlık girişi önünde toplanan engelliler “Ayıp Başkan Ayıp”, “Hani 2010 Engelliler Yılıydı?” pankartlarını açtı. Ulaşımdan 20 yıldır ücretsiz yararlandıklarını belirten engelliler, haklarının geri verilmesini istedi. Büyükşehir’in tasarrufu engelliler üzerinden yapmasının yanlış olduğunu söyleyen engelli Mülkü Aşırt, Belediye Meclisi’nin 2010’u Engelliler Yılı ilan ettiğine dikkat çekti, “Ücretsiz ulaşım hakkımızı geri versinler” dedi.

“Uydudan kontrol etsinler”
Cem Çamlı ise, “Ücretsiz kartları kullanan kötü niyetli kişiler olabilir, ancak bunun faturasının tüm engellilere çıkarılması yanlış” dedi. Çamlı, “Kartları uydudan takip edebiliyorlar. Her gün 8-10 kez binen engelli varsa kartını iptal etsinler. Ben bazen bir hafta binmeme karşın zaman zaman günde 7 kez otobüse binebiliyorum” dedi. Çamlı, refakatçılar için konulan şartların da ağır olduğunu belirtti.

Karabağ: “Engelliler can dostumuzdur”
Bayraklı Belediyesi, Yerel Gündem 21 Toplantısında “engelli” sorunlarını masaya yatırdı. Yeni belediye olmanın avantajıyla her projede engellilere yer vermeye çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Benim için gerçek engelliler, vicdanlarında   engel olan, ahlaklarında sorun olanlardır.       Sizler benim için engelli değil can dostusunuz. Bayraklı Belediyesi var olduğu sürece sizin engellerinizi kaldırmak benim görevimdir” dedi.

Manisa’dan dört engelli otobüsü
Manisa Belediyesi, engelli vatandaşlar için özel olarak dizayn edilmiş dört otobüsü hizmete sokacak. Otobüslerin alçak tabanları ve basamaksız oluşları sayesinde engelli vatandaşlar rahatça inip binebilecek. Engelli rampası bulunan ve yerden 33 santimetre yüksekte olacak otobüsler gelecek ay hizmete alınacak.

KAYNAK.milliyet.com

Bu yazı toplam 594 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
mülkü aşırt
kocoğlunun Engeli Haklarını Almaması BENİ AKP Haklarımı Arıcağım
ben anapın kuruldundan beri herkademesinde bulundum engeli hakları için her pilart formda mücadele ettim ancak halen anlamadığım CHP hani sosyal demokratı öyle değilmiş çünkü sosyal adaleti savunan birpartinin belediye başkanı ve meclisiengelinin 20 yılda zar zor kazandı hakları almaz busebepten dolayı biz engerlilere dahaçok haktanıyan AKP ye bunca yılık siyasi deneyimim ve belediyecilik bilgim veayriyeten tüm siviltoplumdaki yerimide kulanarak destek vereceğim bakın bakalım 450 bin İzmirli Eng
22 Şubat 2010 Pazartesi Saat 17:11
Erdem
Sosyal Adalet
Söz konusu engelliler ise sağ ve sol paradiğmalar aynı oranda engel çıkarmaya çalışıyorlar...
12 Şubat 2010 Cuma Saat 02:22
mülkü aşırt
Engeliye Engel İstemiyoruz
Engeliye Engel İstemiyoruz haklarımızın aynen eskisi gibi devam etmesini istiyoruz sayın C H P Lideri Baykal önüne gelen her olaya muhalefetlik yapacana İzmir Büyükşehir Başkanına ve C H P yönetimine sosyal adaletin engeli haklarını ihlal olmadını ögretsin ayıptır uygulama ayıp
10 Şubat 2010 Çarşamba Saat 23:59
Ayşegül DOMANİÇ YELÇE
Tam bir yıl oldu O’nu kaybedeli…
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı