Batman'da Sosyal Yardımlaşma fonundan hastalık tedavisi için kendisine verilen yol yardımının kesilmesiyle eşinin ve kendi tedavisini yaptıramayan Mehmet Ayağ,
Batman'da Sosyal Yardımlaşma fonundan hastalık tedavisi için kendisine verilen yol yardımının kesilmesiyle eşinin ve kendi tedavisini yaptıramayan Mehmet Ayağ, çaresizlik içinde bulunduklarını belirterek yetkililerden yardım istedi.
Çamlıca Mahallesi 27. Cadde üzerinde kiraladığı bir evde 6 çocuğu ve eşi ile birlikte ikamet eden Mehmet Ayağ, engelli olması nedeni ile çalışamıyor. Eşinin kalp hastası olduğunu ve çocuklarından birinin de engelli olduğunu belirten Ayağ, Batman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hastalık tedavisi için kendisine verilen yol yardımının kesilmesi nedeniyle eşinin ve kendi tedavisini yaptıramadığını söyledi. Çaresizlik içinde olduklarını belirten Ayağ, kesilen yardımın tekrar
bağlanmaması durumunda tedaviyi sürdüremeyeceklerini belirtti. Ayağ, "Eşim Gülsüma Ayağ'ının rahatsızlığı nedeniyle Batman Bölge Devlet Hastanesi'ne gittik. Burada Kardiyoloji doktoru tedavi için Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalına bizi sevk etti. Ancak maddi imkansızlıklardan dolayı eşini Diyarbakır'a götürecek parayı bulamadım. Ben zaten özürlüyüm ve devletin her 3 ayda bir verdiği özürlülük maaşıyla geçimimi kıt kanat yapmaktayım. 6 çocuğum bulunuyor ve özürlü
halimle 8 kişilik ailemi geçindirmeye çalışıyorum. Şehir içi minibüslerine binecek param yok. Nasıl Diyarbakır'a gideceğim bilmiyorum. Sosyal Yardımlaşma fonuna başvurdum daha önce. Fonda dosyam vardı ancak şu an dosyamın kapandığını ve bana yardım yapamayacaklarını ifade ettiler. Ben bu durumda ne yapacağımı bilmiyorum. Evim kira çalışamıyorum bir yandan hastalık bir yandan yoksulluk çaresizlik içinde bulunuyorum. Eşimin tedavisini yapamamak da beni ve ailemi kahrediyor ne yapacağımızı bilmiyoruz. Satacak
ve yol parası yapacak bir eşyamız da yok. Çaresizlik içindeyiz. Ben ilin mülki amirlerinden ve hayırsever iş adamlarından eşimi tedavi edebilmem için Diyarbakır'a götürmemde yardımcı olmalarını istiyorum" dedi.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapılan açıklamada bu yardımın 6 ay boyunca verildiği bildirildi.
(MŞY-YRT-AŞ-Y)
01.08.2011 16:50:24 TSI
NNNN
Bu yazı toplam 120 defa okundu.