12 Şubat 2012 Pazar Saat 16:32

Basın ve Yayın Haber Siteleri
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Engelli vatandaşlara bir engel daha!
04 Kasım 2009 Çarşamba Saat 01:39
Epilepsi hastalığına bağlı olarak ağır düzeyde zihinsel engeli ve algılama bozukluğu olan 7 yaşında bir kız çocuğu babasıyım.

Diğer bir tabirle, kendi başına seyahat edemeyen, seyehat esnasında başka birinin refakatına ihtiyaç duyan bir çocuğun velisiyim.

Şehir içi ulaşımda, toplu taşıma araçlarından bir ay öncesine kadar refakatlı BuKart uygulamasından yararlanmaktaydım.

Refakatlı BuKart uygulaması Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 2008 yılında yapılan iç denetimde yasal dayanağı olmadığı gerekçesiyle uygunsuzluk tespit edilmiş ve bir ay önce de aynı gerekçeyle uygulama yürürlükten kaldırılmıştır.

Sadece %40 ve daha üzeri engeli olan engellilerin kendileri ücretsiz seyahatten yararlanabiliyor.
Yani benim kızım eğer tek başına seyahat edebilseydi yararlanabilecekti.

Maalesef kızım ve kızım gibi engelli olanlar tek başına seyahat edemedikleri için seyahat özgürlükleri ellerinden alınmış oluyor.

Devletin engellilere sağlamış olduğu ücretsiz ulaşımdan yararlanamıyoruz.

Kısacası refakatçılı olmayan BuKart uygulamasının bizlere (engelli çocuklarımıza) hiçbir faydası yok..

Belediyelerin sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde bizim çocuklarımız gibi özel durumu olan ailelere daha hassas, daha yapıcı yaklaşmaları gerektiğini düşünüyorum.

Çünkü; gerek ekonomik şartlar, engelli bir çocuk yetiştimenin getirmiş olduğu maddi, psikolojik zorluklarla boğuşan biz ailelere yardımcı ve destek olmalarını istiyor ve bunun sosyal bir sorumluluk olduğunu düşünüyorum.

Refakatlı BuKart uygulamasının kaldırılmasında yanlışlık ve adaletsizlik yapılmıştır.. Engelleri birlikte aşacağız sloganıyla gelen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe'nin samimiyetine güveniyor ve bu uygulama ile meydana gelen engelin de kaldırılacağını umut ediyoruz.

- İsmail DURMAZ

Onları ne yazık ki yaşatamadık !..

"Bir arkadaşımız onları değişik yerlerde bulup evinde bakmaya başlamıştı.

Birini tellere takılmış bağırırken bulmuş, ayağını tedavi ettirip eve almış. Diğerleri de peşinden.

Fakat koşup oynayan bu neşeli ve sevimli yavrular her zaman olduğu gibi işgüzar komşulara dert olmuş.

Her gün şikayet, kavga, gürültü huzurları kalmamış.

Dünyayı başlarına yıksalar gıkları çıkmaz ama nerede bir hayvan sahibi ya da hayvansever görseler işi gücü bırakıp zabıtayı kapılarına yığarlar.

Yavrulara bakan bayan şehir dışına gideceği zaman sorun olmasın diye onları Nilüfer Barınağı'na (pansiyona) bırakmıştı.

Fakat döndüğünde hasta olduklarını gördü.

Yine Nilüfer Barınağı'nda yapılan kısa bir tedaviden sonra tekrar eve aldı. Fakat komşular yine problem oldu.
Başka yer bulup gönderdi ama kısa süre sonra tekrar hastalandılar. Meğerse gençlik hastalığı varmış ve iyileştiler sanılırken tekrar ve daha kötü hasta olmuşlar.

Günlerce klinik, ev, serum, ilaç çırpınmalar boşuna. Arka arkaya üçünü de kaybettik.

Nilüfer barınak yetkililerine tekrar söyledik. Barınakta mikrop olabilir düşüncesindeyiz. Çünkü içeri giren sağlıklı köpek de hasta oluyor.. Önlem alınmalı..

Karantina bölgesi de yok. İlgi göremedik..

O küçük yavruların günbegün bitişini izlerken aklıma gelen tek bir şey vardı.

Şu koca dünyada bu küçük patilere bir yer bulamadık, onları yaşatamadık.

Dünyayı öyle işgal ettik ki bizden başkasına yer kalmadı. Özür dileriz sizi yaşatamadık.

Konu komşuya da diyorum ki hayvan sahiplerini rahat bırakın, gidip gerçek problemlerle uğraşın biraz da."

Emel ERKUL

Burası Filistin veya İsrail duvarı mı?
"Düşünün böyle bir tel örgü neden kent merkezindeki bir okulun (Osmangazi- Atatürk Anadolu Lisesi) parmaklıklarına ilave edilmiş.. Elbet güvenlik için.. Ama böylesine gelişigüzel yapılmış bir güvenlik önlemi olur mu?.

Burası Filistin ve İsrail duvarı mı?..

Farzedelim; oradan geçen bir yurttaş veya öğrenci bu duvarın önüne oturdu ve yaslandı. Veya caddeye taşan sivri-dikenli telleri fark etmeyen bir insan buradan geçerken tellere değerse ne olur?. Üstelik burası Atatürk Stadyumu gibi çok fazla yaya trafiğine sahne olan kesim?.. İlgililerin hiç olmazsa dışarıya taşan bu teller için önlem alması gerekir.                

Selim KEÇECİOĞLU

Rögar kapaklarının üstüne reklam alın!..

"Güzel Bursamız'ın şu an en büyük sorunlarından biri; yollarımız.

Bozuk yollardan gelip geçerken asap bozukluklarımızı mı yoksa bunun yanı sıra maddi yönden arabalarımızın gördüğü zararı mı yazmam gerekir bilemiyorum?..

Sayın belediye başkanlarımız eğer 'bunlar bizi ilgilendirmez' diyorlarsa tarihi bir şehir olan Bursa'ya yaz, kış demeden gelen turist gruplarını bir düşünsünler.

Asfalt onarım işleri gerçekten çok mu zor?. Yoksa ben mi çok şey istiyorum?.

Onu da bilmiyorum?.

Ama siz sayın belediye başkanlarımızdan tüm Bursalılar adına bu tür olumsuzluklara artık bir son verilmesini istiyorum..

Ayrıca, affınıza sığınarak küçük bir öneride de bulunmak istiyorum:

Zaten düzgün olmayan yollarımızda çok sık aralarla bulunan ve bazıları da asfalt seviyesinden yukarıda kalmış bulunan rögar kapaklarına bir küçük düzen getirilemez mi?.

Su giderleri haricinde bulunan telefon, elektrik, doğalgaz için bulunan kapaklar kaldırımlara alınamaz mı?

Çünkü insan ağırlığı ile bir aracın ağırlığı aynı olmadığından kapaklar ve yollar zarar görmez.

Çevre lastikleri yıpranmış ve bakımsız kalmış olan bazı rögar kapakları da üzerlerinden araçlar geçtikçe
gece gündüz tangır tungur ses yaparak çevre sakinlerini rahatsız etmez.

Bu tür kapaklar Almanya ve Avusturya’da reklam unsuru olarak kullanılıyor. Belediyelerimiz de bu tür uygulamalar nedeniyle oldukça büyük kazançlar elde edebilirler...

Saygılarımla..."
Z.Suat DURSUN

Emirsultan Projesi şikayetleri doğru

"Emirsultan Projesi'nde bittiği iddia edilen tüpgeçitle ilgili okurlarınızın köşenize gönderdikleri şikayetlerini okuyunca ben de merak ettim, gittim, gördüm, inceledim..  Şikayetler maalesef doğru.

1-Yeşil semtinden Emirsultan'a gidiş yolunda büyük kot farkı oluşturulmuş. Bu yokuş için henüz geç değildir. 80 m. otobüs durağından başlanacak kot düşürme işlemi ile yokuş giderilebilir. Teknik olarak da mümkün.

2-Tüpgeçitlerin darlığı konusunda bu aşamada yapılacak bir şey kalmamış iş bitmiş, geçmiş ola!..
Bir otobüs veya kamyonun arıza yapması halinde tüpgeçitte trafik uzun süre kilitlenip duracak.
Cami ve kahveler önünde bu kadar fazla mesafe gereksiz.

3-Tüpgeçitlerin üstlerinde gereksiz kot yükseltileri var.. Bunların giderilmesi ve alanların yeşil alan olarak düzenlenmesi gerekir.

4-Caminin önündeki oluşan 'korsan' otoparkçıların da acilen kaldırılması, otoparkın ücretsiz ya da resmi hale getirilmesi şart.

Sayın yetkililerce ilgilenilmesi umuduyla.."
Necmettin ŞENGÜL

Yaşlılar ve çocuklar ne yapacaklar?

"Hamitler köy mezarlığında bulunan babamın mezarını ziyarete gittiğimde başıboş köpekler tarafından saldırıya uğradım.  Bu konu hakkında ilgililere uyarıda bulunmak istiyorum.. Çevremi bir anda saran başıboş köpek sürüsüne çevreden toplayabildiğim taşları atarak kendimi koruyabildim. Hayvanlar kaçtı..
Ama ihtiyar ve çocuklar böyle bir durumla karşılaştıklarında ne yapacaklar?.."          

http://www.bursahakimiyet.com.tr/makaleDetay.aspx?mid=3975

Bu yazı toplam 309 defa okundu.
Bookmark and Share
Reklam Alanı
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
ARŞİVDE ARA
ETİKETLER
Reklam Alanı
Reklam Alanı
Reklam Alanı