Engelliler Birlik Federasyonu Düzce'de dernek kurmak için harekete geçti.
Engelliler Birlik Federasyonu Düzce'de dernek kurmak için.html">dernek kurmak için/a> harekete geçti. Bu kapsamda AK Parti İl Teşkilatı'na bir ziyaret gerçekleştiren Genel Başkan Vekili İbrahim İşçi, “Devlet engellilerimizin her türlü ihtiyacını karşılamaya çalışıyor. Amacımız engelli vatandaşlarımızı yasalar ve hakları konusunda bilgilendirmek” dedi.
Engelliler Birlik Federasyonu Genel Başkan Vekili İbrahim İşçi, derneğin Sakarya Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte AK Parti Düzce İl Teşkilatı'na ziyarette bulundu. Gerçekleştirdiği ziyarette AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Yılmaz ile görüşen İşçi, dernek sayısını artırmayı planladıklarını bu kapsamda da Düzce'de bir dernek durmak istediklerini söyledi.
AK Parti İl Başkanı Mustafa Yılmaz dernek yönetiminin taleplerini olumlu karşıladıklarını ve üzerlerine düşen görevleri yapmaya hazır olduklarını ifade ederek, “Engelliler Birlik Federasyonu Genel Başkan Vekili İbrahim İşçi ve yönetim kurulu üyelerine partimize gerçekleştirdikleri ziyaretten ötürü teşekkür ediyoruz. Bilindiği gibi Düzce'de engellilere yönelik bir dernek bulunmuyor. Kendileri Düzce'de engelliler için dernek kurmak amacıyla başkanlığımıza ziyarette bunlundular. Bunun yanı sıra da iktidar partisi olmamızdan dolayı mecliste engelliler için destek talepleri var. Engellilerin hak ve özgürlükleriyle ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesini ve bizim de desteğimizi almak istiyorlar. İnşallah kendileriyle bu konuyu da görüşeceğiz. Engelli kardeşlerimize yardımcı olmak adına bu tür bilgilendirmelere ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. İnsanların birçoğu çıkan yasaları takip edemediği gibi birçok yasadan da haberdar değiller. Bu da bizlerin ve dernek üyelerinin görevidir. İnşallah bununla ilgili bizde üzerimize düşeni yapacağız” dedi.
Engelliler Birlik Federasyonu Genel Başkan Vekili İbrahim İşçi de, engelli vatandaşların yasalar konusunda gerekli bilgiye sahip olmadığını, Düzce'de dernek kurarak engelli vatandaşları yasalar konusunda bilgilendirmeyi hedeflediklerini belirtti. Türkiye genelinde dernekleşmeyi hedeflediklerini dile getiren İşçi şöyle konuştu: “Bizim amacımız Türkiye genelinde dernek olarak tamamen yayılmak. Şuan bize bağlı 19 ilçede derneğimiz var. Buralardan bizi engelli vatandaşlarımız arıyor. Konulardan, yasalardan haberdar olmadıklarını ifade ediyorlar. Tekerlikli sandalyenin nasıl temin edilebileceği, sakatlık maaşının kimlere verilebileceği gibi konularda kendilerini bilgilendiriyoruz. Düzce'ye gelme sebebimiz hem AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etmek, hem de burada dernek kurma talebimizi iletmek.”
AK Parti'nin çıkardığı yasalar ile engellilerin hayatını kolaylaştıracak adımlar attığını ve bunun engelliler tarafından takdirle karşılandığını ifade ederek konuşmasını sürdüren İşçi, “Yüzde 90 yatalak durumda olan bir hasta bundan sonra 650 TL maaş alabilir. Yeşil kartlı olanlar artık doktordan aldıkları rapor dahilinde hiçbir ücret ödemeden herhangi bir medikalden sonda temin edebilecekler. Bakım ücreti ve sakatlık maaşı alan kimseler en az yüzde 40 engelleri olması halinde hiçbir sosyal güvencesi yoksa sakatlık maaşı alabilir. Bakım ücreti alabilmesi içinde yüzde 70'in üzerinde bir sakatlığı olması gereklidir. Ben Düzce halkına sesleniyorum: Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda, gelin birlik olalım. Bir geçmişe bakın bir de geleceğe. Elinizi vicdanınıza koyun. Yapılanları asla ve asla unutmayın. Devlet engellilerimizin her türlü ihtiyacını karşılamaya çalışıyor. Engelli dilenci değildir, engelli onurlu ve şereflidir. Devletimiz engellilerimizi kanatları altına almış durumdadır. Hiçbir zaman unutmayın ve sizlerin yanında olanların siz de yanlarında olun” şeklinde konuştu.
(AOÇ-AY)

Bu yazı toplam 111 defa okundu.